Mohsin Abbas knap runner-up van befaamde ‘Lunatic Comedy Award’

Mohsin Abbas tijdens de finale van de Lunatics Comedy Award
Leen Lancksweerdt Mohsin Abbas tijdens de finale van de Lunatics Comedy Award
De Oostendse komiek Mohsin Abbas is tweede geworden op de befaamde Lunatic Comedy Award. Hij moest nipt de duimen leggen voor Lichterveldenaar Hans Cools. 

The Lunatic Comedy Award is een van de langst lopende comedywedstrijden van het land. De wedstrijd staat bekend als een springplank voor talent. Zo staan onder andere Lukas Lelie, Jens Dendoncker en Philippe Geubels op de erelijst. 

Dit weekend vond de finale plaats in de Minardschouwburg in Gent. Oostendenaar Mohsin was een van de vijf finalisten, samen met Hans Cools, Sergej Lopouchanski, Jade Mintjens en Jeroen Verdick. Uiteindelijk zou Cools het nipt halen van Abbas, die toch tevreden terugblikt op zijn performance. “Ik denk dat ik mijn beste show ooit heb gegeven”, vertelt Mohsin, die als laatste finalist het podium besteeg. “De verhalen en anekdotes volgden elkaar goed op en vanuit het publiek kwam veel reacties op mijn ‘punch lines’. Maar winnaar Hans heeft het ook uitstekend gedaan en is een terechte winnaar. Hij had de moeilijke opdracht om de avond te openen, maar bracht het er prima vanaf. Ik blik terug op een mooie avond voor een bomvolle zaal. Natuurlijk hoopte ik te winnen, maar hoe dan ook loopt mijn comedycarrière goed. Via Bureau Fauve lopen de boekingen alvast vlotjes binnen en ook met het collectief Jong & Ongeschoren gaan de optredens prima." 

Abbas doet aan comedy sinds 2016. Een jaar later won hij de publieksprijs van de Commeere Comedy Cup en vorig jaar nam hij deel aan De Humorklas van Radio 2.

Mohsin Abbas tijdens de finale van de Lunatics Comedy Award
Leen Lancksweerdt Mohsin Abbas tijdens de finale van de Lunatics Comedy Award
Mohsin Abbas.
Foto Timmy Van Assche Mohsin Abbas.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.