Moeilijke ochtendspits door gekantelde betonmixer

Er vielen geen gewonden, maar er was wel heel wat verkeershinder.
Bart Boterman Er vielen geen gewonden, maar er was wel heel wat verkeershinder.
De ochtendspits in Oostende liep vrijdagmorgen stevig in de war door een gekantelde betonmixer. Het incident gebeurde rond 7.15 uur op de afslag van de Kennedyrotonde naar de Elisabethlaan. 

“De betonmixer is rond 6.30 uur gekanteld bij het nemen van de afslag. Er waren geen derde voertuigen betrokken en er vielen geen gewonden. De bestuurder kwam er met de schrik vanaf. Er was wel heel wat verkeershinder”, zegt commissaris Kris Allary van de lokale politie Oostende. Politie en brandweer kwamen ter plaatse, maar konden initieel weinig doen, buiten het vastlopende verkeer zo goed mogelijk omleiden. “Er kwamen twee telescopische kranen ter plaatse om het gevaarte er weg te halen. Dat was geen makkelijke klus. De rijbaan was pas rond 11.15 uur opnieuw volledig vrij”, aldus commissaris Kris Allary. De brandweer stond in voor het reinigen van het wegdek omdat er ook beton op de rijbaan terecht kwam, al viel de hoeveelheid nog mee. Het meeste beton was hard geworden in de mixer, wat de takeling wel bemoeilijkte.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.