Moeder opgepakt na brandstichting in rijhuis

De brandweer zou meerdere brandhaarden hebben ontdekt tijdens de bluswerken.
Siebe De Voogt De brandweer zou meerdere brandhaarden hebben ontdekt tijdens de bluswerken.
Er loopt een onderzoek naar brandstichting, nadat een woning in de Gelukkige Haardstraat in Stene bij Oostende zondagnacht zware schade opliep. Tijdens de bluswerken zouden er meerdere brandhaarden zijn gevonden. De bewoonster werd opgepakt. Haar zoon (10) wordt voor gezorgd.

Het was iets over 5 uur toen de brandweer en politie zich massaal haastten naar de Gelukkige Haardstraat, een wijk met sociale woningen. Een buurtbewoonster had de brandweer gebeld en hoorde de vrouw des huizes om hulp roepen op straat. Bij aankomst ontsnapte al een grote rookwolk uit de rijwoning en de twee bewoners, een vrouw en haar zoon (10), stonden buiten te wachten. De brandweer evacueerde vijf mensen uit de naastgelegen woning en begon met blussen. De woning raakte ernstig beschadigd en is onbewoonbaar.

Het huis is onbewoonbaar verklaard. Op het voetpad liggen nog zwartgeblakerde spullen.
Bart Boterman Het huis is onbewoonbaar verklaard. Op het voetpad liggen nog zwartgeblakerde spullen.

Meerdere brandhaarden

Zowel in de kelder, trappenhal als slaapkamers zouden brandhaarden gevonden zijn, wat het vermoeden over brandstichting deed rijzen. Het parket besloot een branddeskundige aan te stellen en die bevestigde de vermoedens, laat het Brugse parket weten. De bewoonster werd meegenomen door de politie. Een onderzoek naar brandstichting loopt volop maar over eventuele aanhoudingen is nog geen nieuws. Haar zoontje (10) zou een zware vorm van autisme hebben en wordt momenteel voor gezorgd. 

Naastgelegen woningen gevrijwaard

De brandweer liet nutsmaatschappij Fluvius ter plaatse komen om de elektriciteit af te sluiten en de politie verzegelde de woning. De bewoners van het huis links van de getroffen woning mochten na de bluswerken terug naar binnen. In het huis aan de andere kant was niemand aanwezig. In beide naastgelegen woningen was ook rook binnengedrongen, maar de schade bleef beperkt.

De politie verzegelde de woning.
Bart Boterman De politie verzegelde de woning.
De politie verzegelde de woning.
Bart Boterman De politie verzegelde de woning.