Moeder aangehouden voor brandstichting in rijwoning: “Ze herinnert zich niets meer”

De brandweer ontdekte meerdere brandhaarden tijdens de bluswerken.
Siebe De Voogt De brandweer ontdekte meerdere brandhaarden tijdens de bluswerken.
De bewoonster van een woning in de Gelukkige Haardstraat in Stene, bij Oostende, is aangehouden op verdenking van brandstichting. De raadkamer verlengde de aanhouding van S.K. vrijdagmorgen met een maand. De vrouw beweert zich niets meer te herinneren van de feiten.

In de rijwoning van S.K. brak zondagnacht brand uit. Een buurtbewoonster hoorde de vrouw des huizes rond 5 uur om hulp roepen op straat en belde de hulpdiensten. Bij aankomst van de brandweer ontsnapte al een grote rookwolk uit het huis. De bewoonster en haar 10-jarig zoontje stonden buiten te wachten. De hulpdiensten evacueerden vijf mensen uit de aanpalende woningen. De woning waar het vuur ontstond raakte uiteindelijk ernstig beschadigd en werd onbewoonbaar verklaard.

Binnen werden tijdens de bluswerken meerdere brandhaarden gevonden in de kelder, trappenhal en slaapkamers. Een branddeskundige bevestigde het vermoeden van brandstichting. S.K. werd opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter. Haar 10-jarig zoontje werd opgevangen door derden. De Brugse raadkamer verlengde vrijdagmorgen de aanhouding van z'n moeder met een maand. Zelf beweert de vrouw zich niets meer te herinneren van de nacht van de feiten. “Er is een psychiater aangesteld om mijn cliënte te onderzoeken”, reageert haar advocaat Vincent Christiaens.