Milde geldboete voor kersverse vader die door het lint ging op materniteit nadat minnaar van z’n vriendin plots opdook

De feiten speelden zich af in het AZ Damiaan in Oostende.
Foto Proot De feiten speelden zich af in het AZ Damiaan in Oostende.
Een 26-jarige Oostendenaar moet 400 euro boete betalen voor enkele vernielingen die hij vorig jaar aanbracht in het AZ Damiaan. X.L. was pas vader geworden en ging door het lint toen de minnaar van z’n vriendin plots opdook. Het parket had 2 maanden cel gevraagd.

De feiten speelden zich op 25 maart af op de materniteit van het AZ Damiaan. De Poolse vriendin van X.L. was er kort voordien bevallen. De zwangerschap was volgens de advocaat van de man niet gepland. Bovendien had de vriendin van zijn cliënt overspel gepleegd. “Met de zoon van haar moeders vriendin”, pleitte hij. “De stoppen van mijn cliënt sloegen door, toen die man plots in het ziekenhuis opdook.” X.L. had volgens de verdediging ook wat gedronken en ging compleet over de rooie. Hij vernielde de sluitdeur van de materniteit en beschadigde ook een muur. Het parket wilde het dossier afhandelen via een strafbemiddeling, maar die mislukte. X.L. moet nu 400 euro boete betalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.