Met de go-cart naar de rode loper. Filmfestival zet deuren open voor kleine sterren

Het Filmfestival Oostende richt zich al enkele jaren op scholen, maar zondag werd voor het eerst ook een Familiedag georganiseerd. Alles stond in teken van de kleine bezoekers. Zo werden ze zelfs met een gocart tot aan de rode loper gebracht.

Met een ontbijt in het festivalcafé konden bezoekers zondagmorgen al vroeg terecht op het Filmfestival. In de voormiddag waren er doorlopend nog voorstellingen van Tik Tak en Vos en Haas voor de allerkleinsten. De kinderen konden ook genieten van een ritje op de carrousel, ravotten in het huisje van Tik Tak of een tekening inkleuren. Zo werd het festival even volledig omgetoverd tot een kinderparadijs. In de namiddag kan de jeugd nog zijn gading vinden met pachamama, Blinky Bill de film en de vertoning  van ‘De Libi’. Om 17 uur is er een binge-marathon van de jeugdserie D5R in samenwerking met Telenet Play More. In aanwezigheid van de cast zullen alle 12 afleveringen gescreend worden. Achteraf krijgt het publiek de kans om op de foto te gaan met hun favoriete ‘D5R’-personage

De eerste familiedag is al een schot in de roos met 400 bezoekers. De vertoning van de films in de voormiddag verliep wat chaotisch, maar uiteindelijk genoten de kinderen wel volop van hun filmuitje.

Familiedag op Filmfestival Oostende
LBB Familiedag op Filmfestival Oostende
Familiedag op Filmfestival Oostende
LBB Familiedag op Filmfestival Oostende
De kinderen ontdekken het huisje van Tik Tak
LBB De kinderen ontdekken het huisje van Tik Tak
Heel wat gezinnen kwamen eerst ontbijten op het Filmfestival Oostende.
LBB Heel wat gezinnen kwamen eerst ontbijten op het Filmfestival Oostende.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.