Meisje (9) bewusteloos uit zee gehaald in Oostende, intussen buiten levensgevaar

Op het strand van Oostende is afgelopen namiddag een negenjarig meisje bewusteloos uit zee gehaald door de strandredders. Het meisje is dankzij de redders aan de verdrinkingsdood ontsnapt en werd naar het ziekenhuis overgebracht. 

Het incident gebeurde rond 16 uur ter hoogte van het Casino Kursaal. De alerte redders konden haar aan boord van de reddingsboot trekken. “Het meisje was buiten bewustzijn en werd naar het strand overgebracht met onze boot. Op het strand is ze opnieuw bij bewustzijn gekomen. We hebben geen reanimatie uitgevoerd. Het meisje is meteen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht”, zegt Oostends hoofdredder Jonathan De Vos. Dat gebeurde onder begeleiding van de MUG. Er is namelijk nog het risico op secundaire verdrinking door ingenomen water. Het gaat om een meisje van 9 uit Sint-Gillis bij Brussel , dat met haar familie in Oostende is dit weekend. “Intussen is het meisje opgenomen in het AZ Sint-Jan in Brugge. Haar toestand is niet meer levensbedreigend”, voegt commissaris Kris Allary van de lokale politie Oostende nog toe.

Volgens de strandredders van Oostende is het vandaag een enorm drukke dag. Er liepen minstens 50 kinderen verloren alleen al in Oostende. In samenwerking met de politie werden allen terug verenigd met hun familie. 

.
VTM NIEUWS .7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Liliane Vervliet

  Redders in nood ,gelukkig maar.Het is voor redders een onbegonnen taak om deze krioelende mensenmassa in t'oog te houden!Dit is nu goed afgelopen maar het roept vragen op wat hun eigenlijke taak is.Ik vrees dat sommige ouders denken dat de redders ook kinderoppassers zijn.Als elke ouder met kleine kinderen zelf mee in zee gaat zullen vele dramas vermeden worden.

 • Mia Boets

  Chapeau voor de redders

 • Miranda Ballet

  Heel goed gedaan van die redders. Het wordt tijd dat die mensen een beetje meer repect krijgen . Tenslotte riskeren ze leven ook.

 • jan vandaele

  De zee is zo verradelijk ! ! !

 • B Willy

  Prachtwerk ! Chapeau voor de redders !