Meisje (3) levensgevaarlijk gewond nadat ze met gocart van hoge trappen rijdt in Oostende

De billenkar reed van de hoge trappen van het Zeeheldenplein.
Bart Boterman De billenkar reed van de hoge trappen van het Zeeheldenplein.
Een meisje van 3 jaar uit het Franse Mâcon is zaterdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt door een ongeval met een gocart, op het Zeeheldenplein in Oostende. Ze was met haar broertje per ongeluk van de hoge trappen gereden. Ook haar broertje raakte gewond. 

Het incident gebeurde iets over 20 uur. Een familie uit Macôn, op vakantie in Oostende, had verschillende gocarts gehuurd voor de kinderen. Het liep fout toen een meisje van 3 en haar broertje naar beneden reden van de trappen. Ze maakten een zware buiteling en kwamen onder de gocart terecht. 

De situatie leek meteen ernstig. “Het meisje werd met zware verwondingen overgebracht naar de kinderafdeling van het UZ in Gent. Het broertje liep lichte verwondingen op. Het slachtofferteam van onze politiezone ontfermt zich over de familie en volgt de situatie op”, zegt commissaris Katrien Jonckheere van de lokale politie Oostende. 

Bart Boterman31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • THIERRY DE KERF

  Je zal zien dat er snel een afscherming in de vorm van een hekje of bloembak zal geplaatst worden, om dergelijke ongevallen in de toekomst te vermijden.

 • Wouter Van de Walle

  Het is rap gebeurd, ik doet niet mee aan de schuld geven aan vanalles en nog wat. Een spijtig ongeval, hopelijk komt het meisje erdoor

 • Albert Hessens

  Wie zijn al die architecten eigenlijk die met zo'n levensgevaarlijke onzin op de proppen komen? Hoeveel mensen zijn er al niet gevallen van en over opstapjes, trapjes, verhoogjes die met opzet worden onttrokken aan het oog voor de zogenaamde "infiniti-look" ?

 • Frans De Bakker

  Er bestaan zeer strikte regels wat "trappen" in openbate ruimten betreft, en deze voldoen daar helemaal niet aan. Met een beetje advocaat laat je de stad hiervoor opdraaien.

 • Mireille Vanroose

  Wij zijn Oostendenaar en hebben 7 kleinkinderen die zoveel let de gocart gereden hebben eb de kleinsten nog altijd, een.gouden raad hou je kinderen in het oog, dat doen wij ook. Jij als ouder bent verantwoordelijk voor je kin of kleinkind, wij zijn dat ook.