Meerkost voor Vistrap omdat ijsmachine niet past

De werken aan de Vistrap kosten 2.238 euro extra omdat de ijsmachine niet paste in het lokaal dat hiervoor voorzien was.

Werner Verbiest van N-VA stelde de extra kost aan de kaak omdat schepen Martine Lesaffre de architect en aannemer van de werken niet in gebreke had gesteld. "Stel dat je een nieuw huis bouwt en dat de ramen te groot blijken bij levering. Bovendien zal deze fout je 2.238 euro meer kosten. Hoe reageer je dan? Je zult de aannemer of architect dan toch zeggen dat je niet van plan bent op te draaien voor die fout", meent Verbiest. "Mevrouw de schepen, u bouwt een nieuwe Vistrap. Als men de ijsmachine wil plaatsen, blijkt dat dit niet kan. Volgens de verrekening is er een meerkost omdat het lokaal moest aangepast worden. Volgens de architect zal dit de stad 2.238 euro meer kosten. En wat doet u, u betaalt gewoon."

Verantwoord

Volgens Lesaffre moest de ijsmachine gewoon gedemonteerd worden. "Is dat nu zo erg? Ik vind van niet. We konden ze moeilijk buiten laten staan. Dit is een kleine kost die erbij komt en ik denk dat dit een verantwoorde kost is", antwoordt schepen Martine Lesaffre kort. (LBB)