MediaMarkt verhuist volgend jaar naar Torhoutsesteenweg

De MediaMarkt in Oostende.
Google Street View De MediaMarkt in Oostende.
Elektro- en multimediaketen MediaMarkt zal, als alles goed verloopt, volgend jaar naar de Torhoutsesteenweg verhuizen. Onlangs gingen de afbraakwerken van start van het voormalige auto- en industriebedrijf Coppin, tussen Dovy Keukens en Oxfam. “We verwachten niet dat er extra druk op de Torhoutsesteenweg zal komen met de verhuis van MediaMarkt”, zegt schepen Kurt Claeys (Open Vld). 

Vorige week startten de afbraakwerken van de Oostendse Hallen, waar Groep Spegelaere werk maakt van een nieuwbouw. Sporthandel Decathlon zal er volgend jaar haar intrek nemen.In de nasleep daarvan raakte ook bekend dat MediaMarkt zal verhuizen, van winkelcomplex Sea’rena aan de Northlaan naar de Torhoutsesteenweg - een verhuis waar al vele jaren sprake van is en er nu eindelijk komt. “MediaMarkt zal opteren voor een ander winkelconcept, waarbij ze kleinschaliger en met minder stock zullen werken”, zegt schepen Claeys. “Kijk, wat de verkeersdruk op de Torhoutsesteenweg betreft, denk ik niet dat één winkel meer of minder een groot verschil met zich zal meebrengen.” De bouw van de nieuwe winkel zou in het voorjaar van 2020 moeten klaar zijn - als alles goed verloopt. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stan Vankoo

    Nog méér verkeersellende op de Torhoutsesteenweg!

  • Joan Lute

    En zo wordt de site rond de huidige lokatie een spooksite waar drugs en geweldsdelicten de boel gaan verzieken. Alles gaat kapot gaan en de winkels gaan meer zeggen dat klanten die geen auto hebben niet meer welkom zijn. Overal trekken ze weg naar moeilijk bereikbare plaatsen. Men had ipv woontorens naast het voetballen er beter een volwaardige overdekt shoppingcenter gezet. Dat zou een troef zijn aan de kust omdat ze de enige zijn en de toerist en personen zonder auto zouden dan ook meetellen.