Matthias Schoenaerts voltooit kunstwerk in Vuurtorenwijk

Matthias Schoenaerts ging met plezier op de foto met Luiz Labens.
Van Assche Matthias Schoenaerts ging met plezier op de foto met Luiz Labens.
Discreet weggestopt in een trui met kap was topacteur Matthias Schoenaerts in Oostende. In de Vuurtorenwijk, nabij de Moreauxlaan, kwam hij er afgelopen weekend het kunstwerk 'Think outside the box' afwerken, in het kader van The Crystal Ship.

Matthias Schoenaerts is lid van het Antwerpse trio Buck en is als kunstenaar actief onder de bijnaam Zenith. Zijn komst naar de wijk werd bewust niet aangekondigd, om hem in alle rust te laten werken. "Het kunstwerk palmt de gevel in van het huis van mijn zoon zijn schoonmoeder", vertelt gemeenteraadslid Karel Labens, die enkele leuke foto's op Facebook plaatste. "Schoenaerts was erg vriendelijk en ging graag op de foto met mijn kleinzoon, Luiz. De acteur kon niet eerder naar Oostende komen, omdat hij met filmopnames zat in Amerika."


Toevallig lanceren Toerisme Oostende en uitgeverij Lannoo net nu de fiets- en wandelgids rond The Crystal Ship. Die bundelt de werken van de eerste en de tweede editie, met per locatie een overzicht van de boodschap van de artiest, de gebruikte techniek en foto's van achter de schermen. De gids is te koop bij Toerisme Oostende en gespecialiseerde boekenwinkels voor 9,99 euro. (TVA)

Schoenaerts kwam het kunstwerk 'Think outside the box' afwerken, in het kader van The Crystal Ship.
Benny Proot Schoenaerts kwam het kunstwerk 'Think outside the box' afwerken, in het kader van The Crystal Ship.