Man steekt kennis neer, verschanst zich in woning
en wordt overmeesterd

Peter Benoitstraat even afgesloten voor interventie

Het steekincident gebeurde in de Peter Benoitstraat. Die was zaterdag urenlang afgesloten.
Google Street View Het steekincident gebeurde in de Peter Benoitstraat. Die was zaterdag urenlang afgesloten.
De Peter Benoitstraat in Oostende was zaterdagavond een tijd lang afgesloten voor een tussenkomst van het speciaal interventieteam van de politie van Oostende. Een man had zich verschanst in een woning nadat hij er een messteek gaf aan een kennis tijdens een vechtpartij. 

Het steekincident gebeurde rond 18 uur. Volgens het parket lag een 39-jarige Rus zwaargewond op straat. De politie en hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. “Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is ondertussen buiten levensgevaar”, aldus het parket van West-Vlaanderen. De dader, een 45-jarige Oostendenaar, verschanste zich in de woning. Daar zouden de feiten zijn begonnen met een vechtpartij, die eindigde met een messteek, waarop het slachtoffer nog naar buiten vluchtte. 

Poging tot doodslag

De straat werd afgesloten, bewoners moesten binnen blijven of buiten de perimeter wachten. De dader wilde zich echter niet overgeven aan de politie, waarop het zwaar bewapende en beveiligde speciaal interventieteam van de politie van Oostende ter plaatse kwam. Er werd ingepraat op de dader die zich verschanste. Uiteindelijk kon het interventieteam de man overmeesteren en arresteren in de woning. “De precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk, want de betrokkenen moeten nog verhoord worden. Er werd ook een wetsdokter aangesteld om de verwondingen bij het slachtoffer te onderzoeken”, aldus het parket. De verdachte zal allicht maandag worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter, mogelijk voor poging tot doodslag. 

In deze woning in de Peter Benoitstraat werd de dader overmeesterd. De politie was zaterdagavond nog urenlang bezig met een onderzoek in de woning.
Bart Boterman In deze woning in de Peter Benoitstraat werd de dader overmeesterd. De politie was zaterdagavond nog urenlang bezig met een onderzoek in de woning.

Daklozenmilieu

Volgens buren vond het incident plaats op de eerste verdieping, in het appartement van een vrouw. Haar bovenbuur belde de noodcentrale toen hij zich gewaar werd van de vechtpartij. In het appartement van de vrouw was het naar verluidt een komen en gaan van mannen uit het daklozenmilieu, die er soms de nacht doorbrachten en alcohol dronken. Verschillenden onder hen zouden er ook gedomicilieerd zijn. Wat de precieze aanleiding was van de vechtpartij tussen de twee mannen, zal moeten blijken uit de verhoren. Op de benedenverdieping bevindt zich een kapperszaak, maar daar was gelukkig niemand aanwezig. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.