Man mag gevangenis verlaten nadat hij jongeren bestal tijdens nachtelijke zwempartij

Het strand van Oostende.
Photo News Het strand van Oostende.
Een 29-jarige Marokkaan heeft 12 maanden cel met uitstel gekregen voor enkele diefstallen op het strand van Oostende. Een groepje twintigers werd deze zomer beroofd tijdens een nachtelijk zwempartij. Een landgenoot van de man kreeg dan weer 10 maanden cel met uitstel voor een inbraakpoging in Bondi Beach.

Een vijftal twintigers besliste op 5 augustus rond 5.30 uur ’s nachts even te gaan afkoelen in zee. Tijdens de zwempartij lieten ze hun spullen achter op het strand, maar die bleken bij hun terugkomst plots verdwenen. Het ging in totaal om zes gsm’s, vijf portefeuilles en een rugzak. Met behulp van de applicatie ‘Find my iPhone’ kon de politie ter hoogte van de Venetiaanse Gaanderijen snel een verdachte inrekenen. Amine K. had verschillende gestolen spullen op zak en bekende de diefstallen. Zijn advocate Silke Brutin vroeg de rechter met succes om een mildere straf dan de gevorderde twee jaar. 

Enorm dronken

Diezelfde nacht werd een 22-jarige landgenoot van K. op heterdaad betrapt bij een inbraak in Bondi Beach. Yasser B. had het raam van de strandbar ingeslagen, waarop het inbraakalarm afging. Volgens zijn advocaat was de man enorm dronken. “Anders was hij wel niet ter plaatse gebleven”, pleitte Jean-Marie De Meester. “Mijn cliënt had snijwonden in z’n handen en moest in het ziekenhuis zelfs niet verdoofd worden, toen de dokters de wonden naaiden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.