Man krijgt 15 maanden cel omdat hij vriendinnen in de prostitutie dwong

De man werd gestraft in de rechtbank van Brugge.
JHM De man werd gestraft in de rechtbank van Brugge.
Een 36-jarige Oostendenaar heeft een effectieve celstraf van 15 maanden gekregen, omdat hij twee vrouwen dwong om zich te prostitueren. K.D. stond ook terecht voor de verkrachting van twee andere dames, maar werd daarvoor vrijgesproken.

De bal ging op 20 september 2017 aan het rollen, toen een ex-vriendin van K.D. een klacht met burgerlijke partijstelling indiende bij een Brugse onderzoeksrechter. De vrouw beweerde dat ze aangerand en verkracht werd door de man. “Het slachtoffer verklaarde daarnaast dat ze vermoedde dat haar ex-vriend bezig was met dubieuze zaken”, vertelde de procureur. “Hij had veel vriendinnen, waarvan de vrouw ons enkele namen bezorgde.” Het onderzoek wees uit dat nog drie andere vrouwen klacht hadden ingediend tegen K.D. Eén van hen verklaarde op 21 juni 2017 dat ze eveneens door hem verkracht werd. Volgens haar advocaat vonden de feiten al in april dat jaar plaats, maar durfde zijn cliënte toen nog geen klacht in te dienen. 

Twee andere slachtoffers beweerden dan weer dat de Oostendenaar hen in de prostitutie dwong. “Uit de verschillende klachten blijkt dat de beklaagde de gewoonte had om zijn partners in de richting van het prostitutiemilieu te duwen en zo zelf een centje bij te verdienen”, stelde de procureur. “Op z’n laptop troffen we onder meer 24 foto’s aan van schaars geklede vrouwen. Het ging telkens om dames met financiële of psychische problemen. Als ze weigerden, zette hij hen onder druk.” K.D. werd in het verleden al veroordeeld tot 2 jaar cel voor de verkrachting van een 16-jarig meisje. Hij liep ook al veroordelingen op voor diefstallen, inbraken en slagen en verwondingen. Maandagmorgen werd de man wegens twijfel vrijgesproken voor de verkrachting van de twee vrouwen. De rechter legde hém wel 15 maanden cel op voor de gedwongen prostitutie van twee anderen. Aan die slachtoffers moet hij in totaal 1.000 euro schadevergoeding betalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.