Man dreigt ermee z’n ex te overgieten met zuur en zet geladen wapen tegen haar hoofd: parket vraagt 5 jaar cel

De man kwam voor in de rechtbank van Brugge.
JHM De man kwam voor in de rechtbank van Brugge.
Een 36-jarige Algerijn hangt in de Brugse rechtbank vijf jaar cel boven het hoofd voor de hardnekkige belaging en bedreiging van z’n ex-vriendin. Naim A. dreigde ermee haar te overgieten met zuur en zette de vrouw zelfs een geladen wapen tegen het hoofd.

Het slachtoffer leerde de dertiger in 2014 kennen. De twee hadden drie jaar lang een relatie, waarin V.L. al klappen zou gekregen hebben. Eind 2017 kwam het tot een relatiebreuk. De beslissing van V.L. om bij hem weg te gaan, deed Naim A. compleet ontsporen. “Beklaagde ziet mijn cliënte nog steeds als zijn vrouw en vindt dat hij het recht heeft om op haar te timmeren”, pleitte haar advocaat Koen Stubbe. 

Brandstichting en doodsbedreigingen

Volgens de burgerlijke partij kon A. niet verkroppen dat zijn ex een nieuwe vriend had leren kennen. In de zomer van 2018 zou hij een brandje hebben gesticht aan de voordeur van haar appartement, weliswaar zonder grote gevolgen. Op 9 januari ging hij helemaal over de rooie. Een getuige zag hoe A. zijn ex-vriendin aan haar haar de lift uitsleurde. Hij deelde klappen uit en zou zelfs een geladen wapen tegen haar hoofd geplaatst hebben. De dagen na het incident bleef A. het slachtoffer bestoken met doodsbedreigingen. Via Facebook dreigde hij ermee V.L. te overgieten met zuur. Om zijn dreigement kracht bij te zetten, stuurde de man zelfs foto’s van slachtoffers van zuurgooiers mee. 

Op 14 januari sloeg de politie de Algerijn in de boeien. De man liet zich niet zomaar inrekenen en probeerde te ontsnappen uit het politiecommissariaat. Dat mislukte echter faliekant. A. bleef haperen aan een balustrade en maakte een val van vier meter. De man draagt nog steeds de gevolgen van zijn ontsnappingspoging en verscheen donderdagmorgen met een kruk voor de rechter. Zijn advocate Nadia Lorenzetti betwistte dat haar cliënt brand stichtte en zijn ex bedreigde met een geladen wapen. Ze vroeg de rechter om een mildere straf dan de vijf jaar die het openbaar ministerie vorderde. Uitspraak op 27 juni.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ANN LIMBOS

    Mildere straf ? Dubbel zoveel ja !