Man die moeder begroef in duinen blijft in de cel: onderzoek zit in laatste fase

Frank P. toont tijdens de reconstructie hoe hij z'n moeder begroef in de duinen.
Photo News Frank P. toont tijdens de reconstructie hoe hij z'n moeder begroef in de duinen.
De 47-jarige man uit Bredene die 2,5 jaar geleden zijn moeder begroef in de duinen van Oostende en nadien haar pensioen bleef opstrijken, blijft 2 maanden langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer beslist. Volgens het parket zit het onderzoek in een afrondende fase.

Solange Hennaert (82) uit Bredene was al meer dan twee jaar vermist. De bejaarde vrouw verdween midden 2017 van de aardbodem. Haar zoon Frank P. (47), die bij z’n moeder inwoonde, bleef al die tijd gewoon haar pensioen opstrijken. De zaak kwam aan het licht, toen Solange haar identiteitskaart maar niet kwam vernieuwen. P. maakte haar omgeving wijs dat zijn moeder opgenomen was in een rusthuis. Niemand rook onraad, tot de wijkagent melding maakte van de verdwijning. Frank P. werd eind mei gearresteerd in het appartement van zijn moeder in de Nukkerstraat in Bredene. De flat werd uitgekamd en de civiele bescherming leegde zelfs de septische putten op zoek naar een lichaam. Van Solange was echter geen spoor.

Begraven

Frank P. werd aangehouden op verdenking van informaticabedrog, gijzeling en oplichting. Hij beweerde in eerste instantie dat zijn moeder na een ruzie met de noorderzon was verdwenen. Tijdens een nieuw verhoor ging de veertiger uiteindelijk toch door de knieën. Op aangeven van P. vonden speurders het lichaam van Solange in duinen tussen Oostende en Bredene. Haar zoon verklaarde dat hij Solange tijdens een zoveelste ruzie in september 2017 een vuistslag had gegeven in het gezicht. De vrouw kwam ten val en overleed. Frank wikkelde haar lichaam in plastiek en begroef haar in de duinen, in een gebied waar wandelaars niet toegelaten zijn. Twee jaar lang ging hij elke maand een kijkje nemen, om er zeker van te zijn dat het lichaam van zijn moeder niet bloot zou komen te liggen. Bijna een jaar na z’n arrestatie verlengde de Brugse raadkamer de aanhouding van Frank P. dinsdagmorgen opnieuw met twee maanden. Het onderzoek naar de feiten zit volgens het parket in een afrondende fase. Het is enkel nog wachten op de moraliteitsverslagen en het rapport van de gerechtspsychiater.