Man blijft in de cel voor gruwelijke moord op Emmy (67)

Khaldoon A. blijft in de cel.
DR. Khaldoon A. blijft in de cel.
De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van de 38-jarige man die Emmy Geboers (67) om het leven bracht in Oostende, met twee maanden verlengd. Naar het motief van Khaldoon A. blijft het vooralsnog gissen.

Emmy Geboers, een gescheiden moeder van twee die al meer dan tien jaar in Oostende woont, was sinds maandag 9 maart spoorloos. Twee dagen later kwam aan het licht dat ze vermoord werd door haar bovenbuur Khaldoon A. Het slachtoffer zou op vraag van de man, een dertiger van Irakese afkomst, naar zijn flat gegaan zijn om een vochtprobleem op te lossen. In het appartement langs de Voorhavenlaan troffen de speurders bloedsporen aan. De verdachte kon niet veel anders dan bekennen dat hij Emmy om het leven had gebracht. Na de moord dumpte hij haar lichaam in het water van de nabijgelegen Spuikom.

Over zijn motief bestaat nog veel onduidelijkheid. Volgens buren veranderde Khaldoon A. de voorbije maanden wel van “een vriendelijke harde werker” in een “drugsverslaafde die problemen veroorzaakte”. De man verscheen vrijdagmorgen opnieuw voor de raadkamer in Brugge. Die verlengde zijn aanhouding met twee maanden.