Man (52) veroordeeld voor aanranding van 13-jarig meisje tijdens slaapfeestje van z’n zoon

Het gerechtsgebouw in Brugge.
JHM Het gerechtsgebouw in Brugge.
Een 52-jarige man uit Oostende heeft in de Brugse rechtbank een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden gekregen voor aanranding van de eerbaarheid van een 13-jarig meisje. De feiten vonden 3,5 jaar geleden plaats tijdens een slaapfeestje van zijn zoon.

Het slachtoffer lag in het najaar van 2015 te slapen op de zetel in de woning van Achiel H. Zijn zoon had de avond voordien een slaapfeestje georganiseerd. “Beklaagde ging op het meisje liggen en wreef onder haar T-shirt over haar borsten”, sprak de procureur. “Hij streelde ook met z’n hand over haar onderbroek.” Achiel H. bood achteraf via Facebook zijn verontschuldigingen aan bij het meisje. Zijn toenmalige vriendin las het chatgesprek en vertelde het verhaal op haar beurt aan een vriendin. Die stapte uiteindelijk naar de politie. Achiel H. ontkende aanvankelijk de feiten, maar gaf ze uiteindelijk toch toe. “Hij was in die periode zwaar verslaafd aan drugs en interpreteerde de signalen van het meisje verkeerd”, pleitte zijn advocate. “Hij ontkende alles uit schaamte.” 

H. kreeg maandagmorgen een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden opgelegd. Hij moet onder meer clean blijven. De man verklaarde zelf een erg grote fout gemaakt te hebben. “De drugs hebben veel kapot gemaakt. Nu gebruik ik niet meer”, stelde Achiel H. Aan het slachtoffer en haar moeder moet hij in totaal 1.200 euro schadevergoeding betalen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ANN LIMBOS

    Justitie op zijn best !!!