Lokale besturen krijgen meer inspraak in budget van De Lijn

Oostende staking bussen
Benny Proot Oostende staking bussen
Regio Oostende krijgt 29.641.551 euro toebedeeld in kader van het decreet Basisbereikbaarheid voor De Lijn. Lokale besturen krijgen inspraak hoe een stuk van die middelen zullen besteed worden.

De Lijn zal zelf bepalen wat er met het grootste deel van het budget, namelijk 22.648.371 euro, zal gebeuren. Het budget voor het aanvullend net (6.583.699 euro) wordt ingezet in overleg met de vervoerregio’s. Binnen de vervoerregio zijn alle lokale besturen vertegenwoordigd. De vervoerregio beslist dan weer autonoom wat er gebeurt met het budget voor vervoer op maat. Hiervoor is 409.481 euro voorzien. Waar het geld naartoe gaat is weliswaar nog niet beslist. Dat Oostende veel geld krijgt, meer dan Brugge bijvoorbeeld, heeft alles te maken met de kusttram. “Het budget voor de kusttram zit hier ook in, waardoor het budget scheefgetrokken is. We zullen als vervoersregio wel kunnen meebeslissen wat er gebeurt met een budget van 7 miljoen euro. De gemeenten zullen unaniem moeten beslissen. Daarover is momenteel nog niets beslist want de regio’s zijn nog maar net samengesteld”, licht schepen van mobiliteit in Oostende Björn Anseeuw toe.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.