Lions Club Oostende BO4 steunt sociale doelen in de regio met fiks bedrag

Lions Club Oostende BO4 schenkt 30.000 euro aan sociale organisaties in Oostende en omgeving.
TVA Lions Club Oostende BO4 schenkt 30.000 euro aan sociale organisaties in Oostende en omgeving.
Serviceclub Lions Club Oostende BO4 schenkt 30.000 euro aan verschillende sociale organisaties in Oostende en omgeving. 

De serviceclub bestaat sinds 2005 en telt 37 enthousiaste werkende dames die zich in hun vrije tijd engageren voor het goede doel. “Sinds het begin heeft de serviceclub zich als doel gesteld zich in te zetten voor vrouwen en kinderen in eigen streek. Ook op internationaal vlak steunen alle Lions Clubs wereldwijd dringende noden”, vertelt voorzitter Sabine De Loore-Vandemeulebroucke. “Verschillende fundraisingsacties tijdens het werkingsjaar 2018-2019, waaronder een wijnverkoop en een fundraisingsfeest ‘BO4 gaat vreemd’, slaagden we erin om een totaalbedrag van 30.000 euro weg te schenken.” Van de totale opbrengst schenkt de vereniging de gelden onder Koninklijk Werk IBIS in Bredene, de vzw Arcade in Gistel, MPIGO Vloedlijn-Huis aan Zee en het ZPM Zeepreventorium in De Haan, de vzw Arktos in Oostende, De Lovie in Poperinge, POI De Steiger in Koksijde en Het Vlot in Knokke-Heist. 

“Los van deze goeie doelen werkt Lions Club Oostende BO4 ook actief mee aan de voedselbanken en gebruiken wij onze gelden voor het maken van jaarlijkse grote kerstmanden voor de gezinnen van ’t Veer in Oostende”, vult Hilde Focke aan. “We schenken ook 130 tickets voor het concert van BAD, voor mensen met een beperking. En we zorgen ervoor dat de Sint op bezoek komt bij kinderen van sociale organisaties. We organiseren ook met Lions Internationaal een tekenwedstrijd voor lagere scholen met als thema ‘vrede’.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.