Lingier Computers beroofd voor 10.000 euro

INBRAAK VORIG JAAR GEBEURDE OP IDENTIEKE MANIER

Kurt Lingier van Lingier Computers voor leeggeroofde kast.
Bart Boterman Kurt Lingier van Lingier Computers voor leeggeroofde kast.
Inbrekers hebben woensdagnacht voor meer dan 10.000 euro aan Apple-producten gestolen bij Lingier Computers in de Zandvoordeschorredijkstraat in Stene bij Oostende. Het inbraakalarm ging af, maar toen de politie aankwam, waren de inbrekers al vertrokken. "Ze wisten precies welke kast ze zochten en hadden nog geen twee minuten nodig", vertelt zaakvoerder Kurt Lingier (52).

Het was rond 0.30 uur toen een externe bewakingsfirma een inbraakalarm registreerde en de politie verwittigde. Dieven hadden op dat moment een raam ingeslagen langs de zijkant van het gebouw en konden zo binnendringen. "Op bewakingsbeelden is te zien hoe een iemand op de uitkijk staat en twee mannen in bivakmutsen zich meteen naar de kast met Apple-producten begeven. Ze verbrijzelden het raam en namen alle iPhones, iPads, Macbooks en iMacs mee. Ook enkele gewone computers verdwenen in hun sportzak. In totaal is er zeker voor 10.000 euro gestolen. Bovendien hebben ze de kassa geforceerd en nog een 400 euro extra buit gemaakt. De inbraak was in twee minuten geklaard", zegt zaakvoerder Kurt Lingier.

Op de bewakingsbeelden zien we de twee inbrekers sluipen naar de kast met Apple-producten.
Bart Boterman Op de bewakingsbeelden zien we de twee inbrekers sluipen naar de kast met Apple-producten.

Prospectie

Hij snelde net zoals de politie meteen ter plaatse nadat het alarm luidde, maar trof niemand meer aan.


"De inbrekers waren blijkbaar via een aangrenzend terrein op het onze geraakt. Aan de straatkant was op de beelden geen beweging te zien. Ik vermoed overigens dat de dieven al in de winkel zijn geweest op prospectie, gezien ze precies wisten waar de Apple-etalage staat. De manier waarop de bende toesloeg, was overigens identiek aan die van de inbraak van 5 december vorig jaar. Bij die inbraak verdwenen ook heel wat producten van Apple. Nadien heb ik een raam dicht laten metsen, maar ze hebben dit keer gewoon een ander raam genomen", gaat Kurt Lingier verder. Acht jaar geleden maakte een professionele bende nog gaten in het dak om zo de winkel te plunderen. "Ik ben wel verzekerd tegen diefstal, maar ben het na drie keer toch grondig beu", aldus Lingier. De politie stuurde het labo ter plaatse voor een sporenonderzoek.


De inbraak bij Lingier Computers is geen alleenstaand feit. In december vorig jaar is ingebroken in vier filialen van Selexion in Diksmuide, Lichtervelde, Nieuwpoort en Izegem en werden Apple-producten gestolen. Ook Lingier Computers kreeg toen inbrekers over de vloer. In maart dit jaar braken dieven binnen in LAB9 in Brugge en Excellent in Brugge, eveneens op zoek naar Apple.