Leffe Café zal herrijzen in moderne nieuwbouw

Het gebouw waar Unizo en Leffe Café huizen, ruimt plaats voor een nieuwbouw.
Timmy Van Assche Het gebouw waar Unizo en Leffe Café huizen, ruimt plaats voor een nieuwbouw.
Over enkele jaren zal het Wapenplein er een tikkeltje anders uitzien. Het gebouw op de hoek met de Brabantstraat, waar het bekende Leffe Café en Unizo gevestigd zijn, gaat eind dit jaar tegen de vlakte en maakt plaats voor een nieuwbouw.

Bouwpromotor Francky Renty kreeg een bouwvergunning, Unizo is eigenaar van het huidige gebouw en de nieuwbouw. "Er komen 24 appartementen, die zich in de prijsklasse van 160.000 euro tot 1,1 miljoen euro bevinden", vertelt Renty. "Ondergronds komen er parkeerruimtes, verspreid over twee verdiepingen. In principe gaan de afbraakwerken eind dit jaar van start, de bouw zal twee tot drie jaar duren. We houden rekening met evenementen zoals de Oktoberfoor en Winterijs. Dit project is uniek in de Oostendse binnenstad."

Privétwist

In de nieuwbouw zal Unizo weer haar intrek nemen. Ook het Leffe Café keert terug, zo bevestigt Martine Lesaffre die samen met haar man André Meulman de zaak uitbaat. Nog rond het Wapenplein wordt de gevel van het gebouw op de hoek met de Kapellestraat vernieuwd. Momenteel is bank Belfius er gevestigd. Verder staat het voormalige hotel en brasserie Pick's al een tijdje leeg en te verkommeren. Door een privétwist zit dit dossier echter muurvast. Andere renovatie- of nieuwbouwplannen moeten niet meteen verwacht worden. (TVA)