Leerlingen Vesaliusinstituut trokken naar Tanzania

Rezan Zurel, Seppe Lannoo, Kylie Garcia Hechavarria, Jolien Deweer, Joyce Van Huffel, Xanten Vandenberge met leerkracht Jolien Vermeulen, Arno Kindt en Gilles Wenmaekers.
rv Rezan Zurel, Seppe Lannoo, Kylie Garcia Hechavarria, Jolien Deweer, Joyce Van Huffel, Xanten Vandenberge met leerkracht Jolien Vermeulen, Arno Kindt en Gilles Wenmaekers.
Tijdens de paasvakantie gingen enkele leerlingen van de richting Organisatieassistentie (OH) van het Vesaliusinstituut naar Tanzania in het kader van het project Youth for Change van VIA Don Bosco.

Deze organisatie is een erkende Belgische ngo die onderwijsinstellingen en tewerkstellingsinitiatieven voor jongeren in Afrika en Latijns-Amerika steunt. Youth for Change loopt over twee schooljaren en verbindt leerlingen uit België met leeftijdsgenoten in Tanzania rond het thema duurzaamheid. Samen werken ze een actieplan uit om op school, in hun gemeente en zelfs wereldwijd actief hun steentje bij te dragen. Het bezoek aan het Don Bosco Moshi College in Tanzania was gepland in het eerste jaar van het project. Volgend jaar werken de leerlingen van 5OH en 6OH verder binnen het project.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sandra Bauwens

    Super zeg. Prachtig initiatief. Hopelijk komen er meer van zulke projecten. Gr. Fam Verschaeve-Bauwens