Leerlingen helikoptertechniek op stage naar Duitsland

Petrus & Paulus West-Vrij Technisch instituut organiseert een uitwisselingsproject met Duitsland.

Het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum in Oostende heeft als enige school in Vlaanderen ook helikoptertechniek in het leerprogramma zitten. Voor een opleiding als vliegtuigtechnicus is het normaal om eens over de landsgrenzen heen te kijken. Het leerprogramma hangt af van Europese richtlijnen. Bovendien is vliegen nu eenmaal een internationale bedoening. Daarom organiseerde Petrus & Paulus West - Vrij Technisch Instituut een uitwisselingsproject met Hannover (Nedersaksen, Duitsland).


Twee leerlingen van Oostende uit het Sense (Secundair na secundair) vliegtuigtechnicus, Olivier Petit en Ward Verstraete, lopen nu vier weken stage in Noord-Duitsland. Ze zullen twee weken werken in het opleidingscentrum van de Duitse luchtmacht in Fassberg. Daar zullen ze kennismaken met een Phantom-gevechtsvliegtuig, met een resem helikopters en een paar operationele verkenningsvliegtuigen. De andere twee weken lopen ze mee in MTU Hannover.


Duitsland stuurt ook twee zonen uit: Thomas Riethmüller en Oliver Fronck komen in België stage lopen. Zij zullen na een korte intake in het VLOC vier weken werken aan de C-130 Herculestoestellen in Melsbroek. De opleiding in Duitsland gebeurt niet in scholen, maar via het 'duale systeem', waarbij de leerlingen in de ondernemingen zelf les krijgen.


(LBB)