KVO wil nieuw oefencomplex

NOG DEZE MAAND OVERLEG TUSSEN CLUB EN STADSBESTUUR

Sportief directeur Luc Devroe op de plaats waar naast het veld het oefencomplex zou komen. 
Proot Sportief directeur Luc Devroe op de plaats waar naast het veld het oefencomplex zou komen. 
KVO wil een nieuw oefencomplex op De Schorre. "En liefst zo snel mogelijk", zegt sportief directeur Luc Devroe. "Want deze situatie is een subtopper onwaardig." De stad staat positief tegenover de plannen. "Op voorwaarde dat de club alle investeringen zelf doet."

KV Oostende traint al jaren op sportpark De Schorre. Eerst in houten barakken op het einde van de Sportparklaan. Kort na de promotie naar de eerste voetbalklasse in 2013 nam KVO haar intrek in wat toen nog de kantine van het failliete VG Oostende was. De site, gelegen tussen de BMX- en wielerpiste, telt behalve vier oefenvelden ook een eetzaal, aparte kleedkamers en acht containers voor oefen- en fitnessmateriaal. Maar die faciliteiten voldoen niet langer. "Onze spelers kunnen nergens rusten tussen trainingen door. Net daarom zijn er zelfs geen twee trainingen per dag. Ook bezoekers kunnen hier niet naar behoren ontvangen worden", vertelt sportief directeur Luc Devroe. Zelfs zijn kantoor bevindt zich in een van de containers. "Ach, je hoort elkaar gewoon door de muren heen. Een subtopper onwaardig."

Tegen volgend seizoen

Devroe weet al hoe het complex er moet uitzien. "Voor alle duidelijkheid: er gaan geen voetbalvelden verloren. Tussen de velden is er heel wat vrije ruimte en dat is meer dan voldoende voor een gebouw van 1.000 vierkante meter en twee verdiepingen. Het complex moet een multifunctioneel worden met vergaderzalen, slaapkamers, kantoren, fitnessruimte en een moderne kleedkamer." KVO zal de bouw zelf financieren met sponsoring en eigen middelen. "Wanneer het complex er moet staan? Zo snel mogelijk. Als alles meezit, kan het complex er tegen volgend seizoen al staan."


Deze maand nog zit de club aan tafel met het stadsbestuur, de eigenaar van de gronden op De Schorre. KVO denkt aan erfpacht. "Dat lijkt me geen slecht principe", stelt sportschepen Arne Deblauwe (sp.a). "Twee jaar terug gaven we de club de toestemming om containers te plaatsen. Voorwaarde was wel dat KVO met een plan op lange termijn zou komen. De precieze invulling van de plannen kennen we nog niet, maar binnenkort zitten we samen."


Beide partijen benadrukken dat ze altijd goed hebben samengewerkt, zoals bij de bouw van de vernieuwde Versluys Arena . "Het is de bedoeling dat de club alle investeringen zelf doet, zonder dat wij hier in tussenkomen", benadrukt burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a). "We bekijken de zaak alvast positief."