KVO-speler Andile Jali schittert in Zuid-Afrikaanse reportage

Presentator Simba Mhere samen met voetballer Andile Jali terwijl het publiek hen toeroept.
Foto Kustboys KV Oostende Presentator Simba Mhere samen met voetballer Andile Jali terwijl het publiek hen toeroept.

De Zuid-Afrikaanse voetballer Andile Jali (24) schitterde afgelopen weekend in het Zuid-Afrikaanse televisieprogramma 'Top Billing'.


De middenvelder van KV Oostende kreeg eind oktober bezoek van zijn landgenoot en presentator Simba Mhere. Samen trokken ze rond in Oostende terwijl Jali vertelde over zijn eerste momenten in de Koningin der Badsteden nadat hij overkwam van de ploeg Orlando Pirates. "De eerste zes maanden waren moeilijk, maar sinds het nieuwe seizoen heb ik me echt snel aangepast. Mijn 'mind' is nu helemaal hier", vertelt Jali. Met z'n tweetjes trokken ze voor de reportage zelfs naar de Vistrap, waar presentator Simba werd getrakteerd op een vers garnaaltje. "De fans hebben me aanvaard. Ik zag zelfs al een Zuid-Afrikaanse vlag bij de supporters. Dat doet me erg veel plezier", vertelt de middenvelder in het filmpje. Ten slotte trok de presentator naar café Den As waarna hij samen met een KVO-supporter het Albertpark bezocht voor de wedstrijd tegen Westerlo. Maar de opvallende presentator hield het niet bij een droge reportage. Hij klom zelf de tribune in en zong mee met de supporters. "Waar is Oostende? Hier is Oostende!", klonk het met een typisch Zuid-Afrikaans accent.


De man rende zelfs rond het stadion met een KVO-vlag om de mexican wave bij te staan. Een passage die de KVO-aanhang niet snel zal vergeten. Wie de reportage graag wil bekijken, kan terecht op Youtube via de link www.youtube.com/watch?v=dCXZs7_v3eE. (MVHB)