Kusttram en auto botsen aan Marie-Joséplein

Het voertuig werd in de flank aangereden door de kusttram.
Leen Belpaeme Het voertuig werd in de flank aangereden door de kusttram.
Aan het Marie-Joséplein in Oostende voltrok zich maandagmiddag een ongeval tussen de kusttram en een personenwagen. Het verkeer rond het plein ondervond heel wat hinder.

De kusttram richting De Panne was rond 12.40 uur met de passagiers vertrokken aan het Marie-Joséplein om de Koningsstraat in te rijden. Het kwam echter tot en aanrijding met een auto die op de Leopold II-laan reed. “Er vielen geen gewonden, maar er was wel lichte blikschade. De reizigers dienden over te stappen op een volgende tram. Het incident zorgde wel voor enige verkeershinder”, duidt woordvoerster Inge Debruyne van De Lijn. 

De tram stond namelijk stil op de sporen dwars over de Leopold II-laan en moest blijven stilstaan voor de vaststellingen van de politie. Door het incident kon ook de tram uit de andere richting een tijd lang niet voorbij. De politie regelde intussen ook het verkeer en zorgde voor een omleiding. Rond 13.30 was de hinder volledig voorbij.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Joan Lute

    Wij wonen al jaren pal naast dit transpoor en tientallen keren per dag moet de tram toeteren en bruusk remmen omdat automobilisten steeds meer de regels naast zich blijven neerleggen. Wij zijn in ieder geval als voetgangers dubbel voorzichtig wetende dat we naast een racecirquit wonen waar snelheidsbeperking, rode lichten en zebrapaden almaar minder gerespecteerd worden.