Koppel verkoopt heroïne aan tiener met dochtertje (2) op achterbank

De Brugse strafrechter heeft zich zelden zo kwaad gemaakt als op een ouderpaar uit Oostende. "Ik kots van jullie", zei hij gisteren op de rechtbank. S.R. (38) en haar oudere vriend D.D. moesten zich verantwoorden voor het dealen van drugs. Cocaïne, heroïne, speed, xtc en cannabis, alles was bij hen verkrijgbaar.

Het koppel liep toevallig tegen de lamp. "De politie hield wacht aan de schoolpoort en zag hun wagen stoppen om een tiener op te pikken", aldus de procureur. "Dat was verdacht, dus volgden de agenten hen. Enkele honderden meters verder stapte de tiener uit. Bleek dat de twee net 5 gram heroïne hadden verkocht aan die tiener." Helemaal wansmakelijk werd het toen de agenten in de auto van D.D. keken. Er lagen niet alleen allerlei soorten drugs en geld in, ook hun jongste dochter van 2 jaar zat op de achterbank.


De procureur eiste voor elk drie jaar cel. "Slechts drie jaar?", zei de rechter verontwaardigd. "Dat is echt wel het minimum. Ik word moedeloos van mensen als jullie. Toen mevrouw binnenwandelde, dacht ik een schim te zien. Echt, neem de volgende keer een begrafenisondernemer mee. Zo zie je eruit! En jij man, ik heb echt geen woorden voor jou. Je maakt je eigen vrouw gewoon kapot. Ik kots er echt van. Jullie zijn niks meer dan twee grote smeerlappen!"

'Pech met zo'n ouders'

De verdediging van het Oostendse koppel probeerde de zaak te nuanceren, maar dat was een onbegonnen zaak. "Ik begrijp uw reactie, maar hier zitten twee mensen die geholpen moeten worden en die kinderen hebben die ze graag zien." Waarop de rechter: "Hoho, en dat moet ik geloven? Wat hebben die kinderen pech zeg met jullie!"


De ouders vroegen om uitstel van straf, om zich dan te laten opnemen. Dan moet iemand anders de opvoeding van de kinderen op zich nemen. Ze riskeren ook elk een geldboete van 6.000 euro en een verbeurdverklaring van hun auto en 23.320 euro. Vonnis op 23 november. (JHM)