Komen Proeven opent toeristisch seizoen

Na het grote succes van vorig jaar wordt het zomerseizoen ook dit jaar geopend door Komen Proeven. Dit weekend gaan 25 chef-koks live aan de slag met vis en schaaldieren. Het project - in het kader van A l'Ostendaise - wil het publiek op een lekkere manier laten kennis maken met onbekende vissoorten uit de Noordzee. De chefs hebben elk een gerecht klaar dat ze aan democratische prijzen van vier en zes euro serveren. Vorig jaar kwamen tienduizend mensen naar het Zeeheldenplein. "Het evenement heeft dan ook een grote toeristische en economische meerwaarde", zegt schepen Niko Geldhof. Naast eten valt er ook veel te ontdekken. Er zijn workshops garnalen pellen door een echte Oostendse garnaalpelster om 13, 15, 17 en 19 uur. Tijdens de demonstratie vis fileren wordt er ook uitleg gegeven over de verschillende vissoorten die in het project aan bod komen. De gratis begeleide wandeling vertrekt op het Zeeheldenplein om 11 en 15 uur. Er zijn ook nog boottochten met de Franlis. Het project heeft alvast een grote toegevoegde waarde, vindt ook Ivan Victor van de Stichting voor Duurzame Visserijonderzoek. "We brengen de mensen niet alleen naar hier, we zorgen er tegelijkertijd voor dat enkele onbekende vissoorten uit de anonimiteit treden." (LBB)