Koffiebar Familie Jansen heeft nieuwe uitbaters: “We zetten het bekende concept voort”

Jos Janssens en Therese Vega zijn de nieuwe uitbaters van de Familie Jansen
TVA Jos Janssens en Therese Vega zijn de nieuwe uitbaters van de Familie Jansen
Therese Vega (64) en Jos Janssens (62) zijn de nieuwe uitbaters van de bekende koffiebar Familie Jansen in de Kapucijnenstraat, bij het Mijnplein.

In september 2013 opende Coby Avgoustakis ‘kaffiebar’ Familie Jansen. De zaak was de eerste in haar soort in Oostende en maakte meteen indruk. Het frisse concept zag je voorheen enkel in grootsteden. Tijdens de Hospitality Awards van 2014 werd Familie Jansen uitgeroepen tot beste koffiebar van België. Begin 2018 nam Jean Luc Bossuyt, bekend van restaurant Mangerie in Oostende en Villa Hotel in Westende, de zaak over. Om persoonlijke redenen laat hij de zaak opnieuw over aan Therese en Jos. “We hebben al veertig jaar ervaring in de horeca in Haacht, nabij Leuven. Vijftien jaar geleden kochten we een appartement in Mariakerke en zowat anderhalf jaar terug, gingen we op pensioen. Maar het kriebelde te veel”, zegt het koppel. “Toen we vernamen dat Jean Luc de Familie Jansen zou overlaten, sprongen we op de kar en keerden we uit ons pensioen terug. We zijn echt gelukkig. De uren van de zaak - open van 9 tot 18 uur van dinsdag tot en met zaterdag - zijn perfect voor ons. We hebben het assortiment koffie en thee uitgebreid met enkele degustatiebieren. Ook een lekkere croque monsieur staat, naast quiche en soep, op de kaart. Verder veranderen we niks aan het succesrecept van de Familie Jansen. We voelen ons helemaal thuis in Oostende. Zo hebben we al jaren een abonnement bij voetbalclub KV Oostende." De zaak is gesloten op zondag en maandag. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.