Knappe fototentoonstelling in Gaanderijen focust op strafste livemuziek van afgelopen 10 jaar

Expo 'Muziek & Fotografie' met (vlnr) schepen Bart Plasschaert, Tijs Soete, Natalie Luys, Trees Rommelaere, Annie Boedt en Michel Leerman.
TVA Expo 'Muziek & Fotografie' met (vlnr) schepen Bart Plasschaert, Tijs Soete, Natalie Luys, Trees Rommelaere, Annie Boedt en Michel Leerman.
In de Nieuwe Gaanderijen loopt nog tot 23 juni een mooie fototentoonstelling die muziek centraal zet: ‘Muziek & Fotografie’. Fotografen Annie Boedt, Michel Leerman, Natalie Luys, Trees Rommelaere en Tijs Soete laten er hun beste werken zien uit tien jaar concerten in de stad. 

Oostende ademt muziek. De stad weet dankzij vaste muziektempels als De Grote Post, Kaap/Vrijstaat O., het Kursaal, haar straffe muziekcafés en jeugdhuizen elk jaar mooie namen te strikken. Ook trekpleisters als de Paulusfeesten of Theater Aan Zee presenteren steevast topartiesten en -bands. “Het is belangrijk om op een participatieve manier te werken en plaatselijke mensen een kans te geven”, zegt cultuurschepen Bart Plasschaert (CD&V). “”We denken onder meer aan de fotowedstrijd voor jongeren Fotown, de ‘exposure’ die beeldend kunstenaars krijgen of de wedstrijd die nu loopt, waarbij we op zoek gaan naar een stadsfotograaf. Ook bij de expo rond muziek en fotografie gebeurt dit opnieuw.” Vijf Oostendse fotografen met een passie voor muziek- en concertfotografie schuimden talloze optredens af en legden de intensiteit en de sfeer knap op beeld vast. De getalenteerde en ervaren Annie Boedt, Michel Leerman, Natalie Luys, Trees Rommelaere en Tijs Soete zijn regelmatig te zien op heel wat voorstellingen - steevast met hun camera. In de expo brengen ze hun mooiste foto’s uit tien jaar muziekoptredens in Oostende. Onder meer beelden van Roland, Arno, Johannes Verschaeve en Toots Tielemans trekken de aandacht, samen met die van de nichefestivals als Storm! en Feest in den Hof. Bart ‘Seamoose’ Simoens gaf de expo mee vorm. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.