Kindje verdwaald op strand? Geen zorgen, lachend kakje wijst hem de weg terug

Arne Deboosere/Toerisme Oostende
Naast de klassieke verdwaalpalen met banaan, huis, vis of bal, staan nu ook drie emoji’s op het Nieuwe Strand van Oostende, een lachend kakje, een smiley en een hartje. Of alle bekende oriëntatiepalen in de toekomst vervangen worden door modernere versies, zal afhangen van de evaluatie.

De drie emoji-palen, Zeemoji’s gedoopt, zijn de blikvanger van een nieuwe strandzone waar de hele zomer lang ideeën en projecten rond ecologie, veiligheid en gezondheid worden uitgetest. De smiley, het lachend kakje en het hartje zijn een hedendaags herkenningspunt. “Een smiley of een hartje als herkenningspunt, wie wordt daar niet vrolijk van? We liepen al lang rond met dit idee en Toerisme Oostende vzw zag zoiets perfect passen op het Nieuwe Strand”, vertelt Hannes Coudenys van creative agency Hurae. Momenteel zijn ze enkel op de strandzone tussen de zomerbars Polé Polé Beach en Bondi Beach te vinden. “Bij een positieve evaluatie is het een optie om het concept uit te breiden, en dan is het aan de Oostendenaar om te kiezen welke emoji’s erbij komen”, liet burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) alvast optekenen. 

Actueler

De bezoekers op het strand zullen alvast bevraagd worden en er zal ook geluisterd worden naar de redders. “We willen ons vooral verplaatsen naar de leefwereld van de kinderen. Er is veel veranderd in vergelijking met 30 jaar geleden. Je merkt al onmiddellijk dat de kinderen er beter op letten. We willen actueler zijn en op die manier ook de aandacht van de kinderen trekken”, vertelt Pieter Hens van Toerisme Oostende.

Benny Proot
Benny Proot
BELGA
Benny Proot2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Janssens

    Laat ons hopen dat de mensen dit niet verkeerd gaan begrijpen, anders zal dat strand er nogal uit gaan zien (en ruiken).

  • guido vermeyen

    Straks denken de mensen dat ze daar hun "grote boodschap" kunnen deponeren...