Kinderdagverblijf 't Optimistje wint optreden (en de zanger is afdelingshoofd Kind & Gezin)

Tine en Brenda van 't Optimistje en de kindjes spelen muziek samen met Filip Winderickx van Kind & Gezin.
Foto Proot Tine en Brenda van 't Optimistje en de kindjes spelen muziek samen met Filip Winderickx van Kind & Gezin.
Filip Winderickx, afdelingshoofd Kinderopvang bij Kind & Gezin, heeft gistermorgen een opvallend bezoek gebracht aan kinderdagverblijf 't Optimistje in Oostende. Hij bracht zijn gitaar mee en zong enkele liedjes voor de baby's en peuters.

Zijn bezoek was de eerste prijs voor een wedstrijd van Kind & Gezin. "We moeten als kinderdagverblijf een risicoanalyse maken. Het is niet altijd even gemakkelijk om aan alle regels uit te geraken. Daarom organiseerde Kind & Gezin een wedstrijd om de sector uit te dagen creatief met dit thema om te gaan. Ik heb het voorgelegd aan onze kinderverzorgster en zo ontstond het idee om een boekje te maken met de knuffel Dino. We kochten onze eigen Dino en lieten hem allerlei avonturen beleven. Samen met de kinderbegeleiders benoemden we de risico's en maakten daarvan een boekje 'Dino wil klimmen'", licht verantwoordelijke Tine Vandaele toe.


Dino verblijft nu - samen met zijn boekje - in een verteltas. "Deze zouden we graag nog aanvullen met 'Dino leert zich recht trekken', 'Dino en de deur' en 'Dino wil buiten in de plassen springen'." De kinderverzorgsters van 't Optimistje kregen gisteren ook nog een bon en het boek Birth Day. "Het boekje sprong uit boven de andere initiatieven. Ook de betrokkenheid van de mensen zelf zorgt ervoor dat de impact van de actie veel groter is. Zij weten immers als de beste wat de risico's zijn", zegt Filip Winderickx. (LBB)