Kinderboekenfiguur Rikki viert straks 20ste verjaardag in Oostende en trakteert met cupcakes

Rikki was de vorige jaren ook al te gast in Oostende.
LBB Rikki was de vorige jaren ook al te gast in Oostende.
Het bekende konijntje Rikki uit de prentenboeken van Guido van Genechten viert dit jaar zijn 20ste verjaardag. Clavis Uitgeverij, Toerisme Oostende vzw en Centrummanagement Oostende vzw slaan daarom de handen in elkaar en plannen een groot verjaardagsfeest voor Rikki.

Op zondag 9 juni kunnen kinderen tussen één en zes jaar oud samen met hun ouders terecht in Oostende. Tijdens ‘Het Grote Rikki Verjaardagsfeest’ zijn er op verschillende locaties in Oostende Rikki-gerelateerde activiteiten te beleven. Kinderen zullen onder andere zelf kleertjes kunnen ontwerpen voor Rikki, meedoen aan een heuse wortelloop, langsgaan bij een van de grimestanden of een voorleesmoment bijwonen. Natuurlijk geen verjaardag zonder een taart. Voor de gelegenheid trakteert Rikki alle deelnemertjes op een leuke (en lekkere) cupcake.

Dit verjaardagsfeest is ook de start van de jaarlijkse zomerzoektocht. Dit jaar pakken Clavis Uitgeverij, vzww Centrummanagement Oostende en Toerisme Oostende vzw voor een derde keer op rij uit met een kinderzoektocht in de stad. De kinderen gaan langs bij tien geselecteerde winkels en gaan zo op zoek naar de verschillende elementen om het verjaardagsfeest van Rikki onvergetelijk te maken. Als zij slagen in hun opzet, wacht hen bij Toerisme Oostende vzw een leuke verrassing. “De zoektocht is een leuke manier om kinderen én hun ouders te laten kennismaken met het winkelaanbod van Oostende. Onze stad heeft heel wat originele en trendy shoppingadresjes die op deze manier in de kijker worden gezet”, zegt schepen voor Ondernemen Charlotte Verkeyn (N-VA).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.