Kersverse vader gaat door het lint op materniteit: minnaar van zijn vriendin duikt plots op

De feiten speelden zich af in het AZ Damiaan in Oostende.
Foto Proot De feiten speelden zich af in het AZ Damiaan in Oostende.
Een 26-jarige Oostendenaar hangt een celstraf van 2 maanden boven het hoofd voor enkele vernielingen die hij vorig jaar aanbracht in het AZ Damiaan. X.L. was pas vader geworden, maar ging door het lint toen de minnaar van zijn vriendin plots opdook.

De feiten speelden zich op 25 maart af op de materniteit van het AZ Damiaan. De Poolse vriendin van X.L. was er kort voordien bevallen. De zwangerschap was - volgens de advocaat van de man - niet gepland. Bovendien had de vriendin van zijn cliënt overspel gepleegd. “Met de zoon van haar moeders vriendin”, pleitte hij. “De stoppen van mijn cliënt sloegen door, toen die man plots in het ziekenhuis opdook.” 

X.L. had volgens de verdediging ook wat gedronken en ging compleet over de rooie. Hij vernielde de sluitdeur van de materniteit en beschadigde ook een muur. Het parket wilde het dossier afhandelen via een strafbemiddeling, maar die mislukte. X.L. hangt nu een effectieve celstraf van 2 maanden en 400 euro boete boven het hoofd. Zijn advocaat drong aan op een voorwaardelijke straf. Uitspraak op 28 november.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Natacha Verpoort

    aja die kwam kijken of de baby op hem geleek zeker!

  • maurice snelders

    Wat een straf zeg. 2maanden cel is geen uur zitten en 400 euro kan hij betalen van de geboortepremie. Maw de gemeenschap draait alweer op voor de aangerichte schade.