Jordan Lukaku in beroep tegen rijverbod voor onder meer 6 snelheidsovertredingen

Jordan Lukaku speelt momenteel bij Lazio Roma.
Photo News Jordan Lukaku speelt momenteel bij Lazio Roma.
Profvoetballer Jordan Lukaku (24) heeft in de Brugse correctionele rechtbank beroep aangetekend tegen de 16 maanden rijverbod die hij drie jaar geleden kreeg voor liefst 6 snelheidsovertredingen. De jongere broer van Romelu leverde ook z’n rijbewijs niet in na één van z’n veroordelingen.

Jordan Lukaku (24) stapelde de voorbije jaren de veroordelingen voor de politierechtbank op, maar sinds hij KV Oostende verliet om in Italië te gaan spelen, bleef het stil rond de linkerflankspeler van Lazio Roma. Op 1 juli 2016 werd hij door de Brugse politierechter veroordeeld tot een maand rijverbod en 2.250 euro boete voor zes snelheidsovertredingen in het voorjaar van 2015. De toenmalige speler van KV Oostende werd onder meer op de E40 geflitst met een snelheid van liefst 164 km/uur. 

Op 3 oktober 2016 kreeg hij opnieuw bij verstek 15 maanden rijverbod, omdat hij z’n rijbewijs niet had ingeleverd na een eerdere veroordeling. Vorige zomer tekende de jongere broer van Romelu verzet aan tegen z’n straffen. De politierechter verklaarde dat verzet echter onontvankelijk, omdat de voetballer maanden voordien al op de hoogte zou geweest zijn van z’n vonnissen. 

Fout

Vrijdagmorgen tekende Lukaku dan maar beroep aan tegen de uitspraak. Hij was zelf niet aanwezig, maar liet zich vertegenwoordigen door een advocate. Volgens Judith Demeyer werd het verzet van haar cliënt vorige zomer onterecht onontvankelijk verklaard. “Bij de betekening van het vonnis werd de datum van die uitspraak wel vermeld, maar niet de mogelijkheid om daartegen verzet aan te tekenen of in beroep te gaan”, pleitte ze. “Volgens een arrest van het Grondwettelijk Hof zou dat nochtans moeten.” 

Voor de zes snelheidsovertredingen vroeg Demeyer de vrijspraak. “De inbreuken werden begaan met een huurwagen. Mijn cliënt kan nu, vier jaar later, niet meer zeggen wie op dat moment met de auto reed. Hij was niet de enige bestuurder, dus bestaat er twijfel over z’n schuld.” 

Uitspraak op 1 maart.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Georget PAPPENS GEORGET

    Hij wist niet meer wie met de auto reed. De politie tot zes maal toe wel!!! Nog eens terug in ons land , direct aanhouden tot alles betaald is. Is een vedette en voorbeeldfunctie voor de jeugd, geld genoeg en dus geen medelijden. Of als ik eens geflitst wordt zal ik ook niet weten wie met mijn wagen reed.