Jongen (15) botst met elektrische step tegen auto op fietspad en raakt gewond

Een jongen van 15 reed met zijn elektrische step tegen een auto die uit een garage kwam gereden.
Ronny Van Cutsem Een jongen van 15 reed met zijn elektrische step tegen een auto die uit een garage kwam gereden.
In de Koningsstraat in Oostende is maandagnamiddag een 15-jarige jongen op elektrische deelstep ten val gekomen op het fietspad na een aanrijding met een personenwagen. De klap was vrij hard en het slachtoffer bleef een tiental minuten liggen op de grond. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht. 

Volgens de politie reed de jongen rond 15.50 uur over het fietspad van de Koningsstraat met de elektrische step. Net op dat moment kwam er een voertuig uit een garage gereden. “Volgens de verklaringen van de bestuurder had hij eerst een voetganger die van rechts kwam doorgelaten en keek hij vervolgens naar links. Daar zag hij niemand, dus stak hij het fietspad over. Plots volgde de aanrijding door de deelstep, van aan de rechterkant", zegt commissaris Katrien Jonckheere. De jongen botste op de auto en kwam op de grond terecht. Hij bleef een tiental minuten liggen en omstaanders ontfermden zich over het slachtoffer. Een ambulance kwam ter plaatse. “De jongen kwam uiteindelijk terug bij zijn positieven en klaagde van hoofdpijn. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht”, aldus de commissaris. Mogelijk liep hij een hersenschudding op.

Op de gemeenteraad van Oostende, later op maandagavond, woedde een uitvoerige discussie over de elektrische deelsteps. Volgens raadslid Reddy De Mey zijn heel wat inwoners tegen de deelsteps en zouden ze gevaarlijk zijn voor gebruikers en voetgangers. Volgens schepen van Mobiliteit Björn Anseeuw (N-VA) zijn er op vier maanden en 133.000 ritten slechts vijf processen-verbaal opgesteld na een ongeval waarbij een step betrokken was. “Je kan dus echt niet zeggen dat er om de haverklap iemand van zijn sokken wordt gereden.” Het ongeval in de Koningsstraat was nog niet opgenomen in de telling en zou het zesde ongeval zijn sinds de invoering van de elektrische steps. 
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • mario vermeersch

  een invalide-scooter rijd ook 20 Km per uur en is verplicht op het fietspad te rijden,een step mag en moet ook op het fietspad rijden want die rijden ook max 25 km per uur.een auto moeten opletten als ze uit een garage komen,niet de step of invalide scooter of de fiets is in fout.

 • Fre Lowyck

  Een step zou inderdaad op het fietspad moeten rijden maar al die kretiek is er over.dit ongeval was op het fietspad gebeurd. Ik kan even snel een ongeval hebben met een skateboard maar praat men dan niet over en kinderen rijden daar ook mee over voetpad. Gewoon alles met wielen mits uitzondering rolstoel en rollator op het fietspad, tenslotte zijn ze bestuurders.

 • Albert Verheyen

  Geruisloos, snel, roekeloos, ... want de jeugd doet tegenwoordig NIKS verkeerd, hé! Volledig eens met Patricia, Mijnheer de schepen vermeld niet de "bijna" ongevallen, en/of aanrijdingen die aflopen zonder meldingen!

 • Didier Geenens

  Het zou even goed een fietser kunnen geweest zijn. Autobestuurders moeten leren uitkijken als ze uit een garage komen gereden. Men rijdt ook niet zomaar de baan op.

 • Chris Devlaeminck

  Die dingen gaan veel te snel om op het voetpad te gebruiken. Weg er mee!