Jongeman laat baby poseren met brandende joint en verkoopt drugs aan minderjarigen: 1 jaar cel

Illustratiebeeld.
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld.
Een jong ouderpaar uit Oostende is veroordeeld wegens drugsfeiten in de Brugse rechtbank. De 22-jarige vader kreeg 1 jaar cel omdat hij ook verkocht aan minderjarigen en op zijn gsm bovendien een erg belastende foto werd gevonden: daarop is hun pasgeboren zoontje te zien met een brandende joint naast zich.

Het openbaar ministerie eiste 2 jaar cel voor T.D. De 22-jarige man werd vervolgd voor de verkoop van 2 kilogram cannabis en 80 gram cocaïne. Hij dealde ook aan minderjarigen. Al van in begin 2017 liep er bij de politie van Oostende een onderzoek tegen hem maar pas op 23 januari werd overgegaan tot een huiszoeking. Daarbij werden naast drugs verschillende gsm’s gevonden. 

“Hij beweerde dat die niet van hem maar van zijn broer waren, maar de telefoon ontgrendelde zich pas door gezichtsherkenning van T.D.”, sprak de procureur. “En op die GSM werd een belastende en walgelijke foto gevonden. Zijn pasgeboren zoontje ligt er neer met naast hem een brandende joint.” Zijn vriendin Q.V werd vervolgd omdat zij joints gerookt zou hebben in het bijzijn van haar baby.

“De feiten moeten juist zijn”

Hun advocaat was het ten stelligste oneens met de procureur. “Ten eerste was dat geen brandende joint op die foto. Dat er aanstoot wordt genomen aan de foto kan ik nog begrijpen maar de feiten moeten juist zijn. T.D. verkocht nooit aan minderjarigen, hij vroeg zelfs telkens hun leeftijd. Er is geen enkel bewijs van. De hoeveelheden zijn ook overdreven. En wat Q.V. betreft: ook dat klopt niet: ze zegt zelf dat ze altijd pas rond middernacht een jointje rookte tegen de stress als de baby sliep. Voor haar vraag ik de vrijspraak.”

De rechter achtte alle feiten toch bewezen. De vriendin kreeg wel de gunst van de opschorting wegens het roken van cannabis. T.D. kreeg echter 1 jaar cel en 400 euro boete. De rechter achtte het wel bewezen dat hij verkocht aan minderjarigen maar gaf hem een mildere straf. Dat komt omdat hij al eens twee jaar cel met uitstel kreeg voor gelijkaardige feiten. Die straf wordt herroepen maar vindt de rechter niet voldoende zwaar en daarom krijgt hij een extra celstraf van 1 jaar. Het feit dat hij zijn pasgeboren zoontje liet poseren met de joint wordt hem zwaar aangerekend. Hij moet ook 12.500 euro opbrengst van de drugsverkoop terugbetalen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.