Jonge ouders ontkennen drugsgebruik in bijzijn van minderjarigen, ondanks foto van baby met joint

Het koppeltje moest zich verantwoorden in de rechtbank van Brugge.
JHM Het koppeltje moest zich verantwoorden in de rechtbank van Brugge.
Een jong ouderpaar uit Oostende wordt vervolgd voor drugsfeiten in de Brugse rechtbank, maar de twee zijn het helemaal niet eens met wat de procureur hen ten laste legt. Ondanks een erg belastende foto: daarop is hun pasgeboren zoontje te zien met een joint naast zich.

Het openbaar ministerie eist twee jaar cel voor T.D. De 22-jarige man wordt vervolgd voor de verkoop van 2 kilogram cannabis en 80 gram cocaïne. Hij zou ook gedeald hebben aan minderjarigen. Al van in begin 2017 liep er bij de politie van Oostende een onderzoek tegen hem, maar pas op 23 januari werd overgegaan tot een huiszoeking. Daarbij werden naast drugs verschillende gsm’s gevonden. “Hij beweerde dat die niet van hem maar van zijn broer waren, maar de telefoon ontgrendelde zich pas door gezichtsherkenning van T.D.”, sprak de procureur. “En op die gsm werd een belastende en walgelijke foto gevonden. Zijn pasgeboren zoontje ligt er met naast hem een brandende joint. Zijn vriendin Q.V wordt vervolg omdat zij joints gerookt zou hebben in het bijzijn van haar baby. Ik vraag één jaar cel voor haar.” De twee riskeren ook een verbeurdverklaring van 23.140 euro. Hun advocaat is het ten stelligste oneens. 

Alleen als de baby sliep

“Ten eerste was dat geen brandende joint op die foto. Dat er aanstoot wordt genomen aan de foto kan ik nog begrijpen maar de feiten moeten juist zijn. T.D. verkocht nooit aan minderjarigen, hij vroeg zelfs telkens hun leeftijd. Er is geen enkel bewijs van. De hoeveelheden zijn ook overdreven. En wat Q.V. betreft: ook dat klopt niet: ze zegt zelf dat ze altijd pas rond middernacht een jointje rookte tegen de stress als de baby sliep. Voor haar vraag ik de vrijspraak.” T.D. kreeg op 21 december 2017 al eens 2 jaar met uitstel en vraagt die straf als voldoende te beschouwen met enkel nog een bijkomende werkstraf. Vonnis op 27 juni.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.