John Crombez leidt rode stoet

Sp.a-voorzitter John Crombez stapt vooraan in de optocht, samen met onder meer schepen Jean Vandecasteele en ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw.
Foto Benny Proot Sp.a-voorzitter John Crombez stapt vooraan in de optocht, samen met onder meer schepen Jean Vandecasteele en ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw.

Voor zijn thuispubliek in Oostende heeft sp.a-voorzitter John Crombez op 1 mei zijn toespraak gegeven. Hij kreeg heel wat applaus op het Sint-Petrus-en-Paulusplein. De rode stoet, met naast Crombez ook ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw, burgemeester Johan Vande Lanotte en de Oostendse sp.a-schepenen op kop, stapte eerst door de belangrijkste straten van de stad. De speech zelf dan werd gehouden onder het motto 'Een nieuwe sociale garantie voor eerlijk werk en eerlijke lonen' en daar had de sp.a-voorzitter het ook hoofdzakelijk over. "Wij willen dat mensen die elke dag het beste ven zichzelf geven, krijgen wat ze verdienen. Daarom gaan we overal in Vlaanderen grote bedrijven die aan sociale dumping doen, uitsluiten van overheidsopdrachten en bedrijven die mensen uitbuiten, weren uit alle publieke opdrachten en investeringen. Wij zijn daarmee al begonnen in Oostende en gaan dat verder doorvoeren in alle steden en gemeenten", aldus Crombez. (BPM)