Johan Vande Lanotte is niet verkozen: “Ik heb mijn laatste bijdrage geleverd voor de partij”

BELGA
Johan Vande Lanotte is vanop de lijstduwersplaats niet verkozen voor de kamer. Hij haalde met 15.686 voorkeursstemmen wel meer stemmen dan nummer twee op de lijst Melissa Depraetere met 12.601 stemmen.

Sp.a heeft maar twee verkozenen voor West-Vlaanderen in de kamer, maar had gehoopt op drie. “Het was niet mijn bedoeling om zelf verkozen te geraken. We wilden wel drie zetels halen en dat is niet gelukt. Dat ik niet verkozen ben, is geen probleem. Het is sowieso mijn laatste campagne geweest, ik heb mijn laatste bijdrage geleverd voor de partij”, zegt oud-burgemeester en minister van staat Johan Vande Lanotte. De socialisten hebben nochtans heel wat huisbezoeken afgelegd en wekenlang de straten van Vlaanderen doorkruist om mensen persoonlijk te overtuigen. Ook Vande Lanotte gaf een boekje uit en gaf lezingen over waarom mensen op de ‘sossen’ moesten stemmen. “Het is altijd jammer als dat dan niet oplevert, maar ik ben daar redelijk filosofisch in. We hebben alles al meegemaakt en zo is het leven en de politiek. Het is nu aan de voorzitter (John Crombez, nvdr) om dieper in te gaan op de verkiezingsresultaten en de toekomst van de partij. Ik ga daar geen grote uitspraken meer over doen.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erik Desloover

    Heeft de partij naar de ondergang gebracht

  • RUDO VAN LEUVEN

    Dit vind ik oprecht spijtig.