Inzittende Britse wagen in levensgevaar na aanrijding met kusttram

Het ongeval gebeurde in de buurt van de tramhalte Oostende Weg Naar Vismijn.
Bart Boterman Het ongeval gebeurde in de buurt van de tramhalte Oostende Weg Naar Vismijn.
Op de Eduard Moreauxlaan in Oostende is rond 16.20 uur een vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt door een aanrijding met de kusttram. Een Brits koppel reed in de richting van Bredene en wou de Hendrik Baelskaai oprijden. De bestuurder reed allicht door het rode licht en zag de tram niet aankomen. 

"De auto werd een tiental meter meegesleurd over de sporen. De bestuurder raakte lichtgewond, maar de toestand van de passagier bleek zeer ernstig. We hebben de vrouw met alle voorzichtigheid uit de auto bevrijd. Ze zat zwaar gekneld", zegt kapitein Dirk Maertens van de brandweer. De bevrijding duurde ongeveer een half uur. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis overgebracht. Het tramverkeer werd anderhalf uur ernstig verstoord.

 Volgens Inge Debruyne van De Lijn konden de passagiers van de tram in kwestie overstappen op een andere kusttram. Een tijd lang was geen enkel tramverkeer mogelijk op de E. Moreauxlaan. Na een uur kon het verkeer over een spoor rijden. De getroffen wagen werd getakeld. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joeri De clercq

  Tramverkeer er uit ! En leg een metrolijn aan. Perfect te doen voor heel de kuststrook.

 • Rene Dannau

  de kust een wirwar van spoorlijnen en wegen met absurde regels die tram zou op een rail ver boven de grond moeten rijden.

 • Freddy De Vos

  Waarom bouwen ze niet gewoon een metro netwerk (zoals in Londen). Daar heeft de automobilist minder last van!

 • Filiep Lapeire

  Een tram hoort niet thuis in het verkeer waar wagens rijden laat staan dat deze voertuigen nog meerdere keren elkaar moeten kruisen. Ofwel een spoor apart ofwel vervangen door een bus.

 • Johan Vanhoutteghem

  Soms wel ingewikkelde verkeerssituaties in combinatie met de tram aan de Belgische kust.