Ingebroken bij saxofonist Jo Arend (62) terwijl hij ligt te slapen, buit zo’n 5.000 euro. “Administratie en klantenbestanden kwijt”

Getty Images/iStockphoto
In de Schermplantenstraat in Mariakerke bij Oostende is donderdagnacht ingebroken in een alleenstaande villa. Laptops, smartphones, tablets, bijhorende laders en zo'n 300 euro cash werden gestolen. 

Oostends muzikant Jo Arend (62) en zijn echtgenote Ingrid Tournoy (67) lagen nietsvermoedend te slapen op de eerste verdieping. “Dat hier beneden inbrekers zijn geweest, is een heel akelig gevoel. We hebben niets gemerkt, tot mijn man rond 5 uur wakker werd en opstond. Wellicht zijn de dieven op de vlucht geslagen toen ze hem langs de trap hoorden afdalen. Blijkbaar zijn ze binnengedrongen via een raampje aan het toilet. Al weet ik eigenlijk niet of het om één of meerdere daders gaat”, vertelt Ingrid. De buit is alles samen zo'n 5.000 euro waard.

Instrumenten en juwelen niet 

“Veel erger is het feit dat onze laptops verdwenen zijn. Ik houd mij bezig met Jo’s administratie terwijl hij zich focust op het muzikale. Onze administratie en klantenbestanden zijn nu echter verdwenen. Ik heb nog een back-up, maar die dateert al van meer dan een jaar geleden. Dit is problematisch”, aldus Ingrid. Door de coronamaatregelen diende saxofonist Jo Arend logischerwijs ook zijn optredens te annuleren. Hij wordt nu dubbel getroffen. “We zijn blij dat we nog een thuistelefoon hebben. Anders waren we volledig van de buitenwereld afgesloten.”

Extra patrouilles

De politie kwam langs voor de vaststellingen en ook het labo, voor een sporenonderzoek. “Wij patrouilleren extra in inbraakgevoelige buurten, want er is momenteel minder sociale controle”, zegt commissaris Kris Allary van de lokale politie Oostende. “Van een verhoging van het aantal inbraken kunnen we voorlopig niet spreken.”

Saxofonist Jo Arend (62) uit Oostende, archieffoto 2012.
Benny Proot Saxofonist Jo Arend (62) uit Oostende, archieffoto 2012.