Inbrekers maken gat in muur van Marinekadetten: “Om radeloos van te worden”

Stephanie Gioncetta en Fabienne De Seck bij het gat in de muur van basis Orka.
BBO Stephanie Gioncetta en Fabienne De Seck bij het gat in de muur van basis Orka.
Dieven hebben opnieuw ingebroken in de lokalen van de Marinekadetten in Oostende. Dit keer gingen de inbrekers driest te werk. Ze maakten een gat in de muur en drongen op die manier binnen. Ze stalen onder meer uniformen, tenten en kampmateriaal.

“We beginnen radeloos te worden. We proberen onze lokalen zo goed mogelijk te beveiligen, maar als ze zelfs al gaten in de muur maken, weten we het ook niet meer”, zegt onderofficier Stephanie Gioncetta. Ze stelde de inbraak samen met collega Fabienne De Seck vast op vrijdagnamiddag toen ze voorbereidingen wilden treffen voor de activiteiten van dit weekend. “De dieven waren in elk geval voorbereid en hadden wellicht een voorhamer mee om een gat in de muur te kloppen. Dit was niet zomaar een gelegenheidsinbraak”, getuigt Fabienne. Ze verwittigde meteen de politie, die ook het labo langs stuurde voor  een sporenonderzoek. 

“De inbrekers trokken doorheen heel ons bunkercomplex. Ze maakten ook enkele binnendeuren en sloten kapot. Een inventaris hebben we nog niet gemaakt, maar nu is al duidelijk dat er uniformen, tenten en kampmateriaal zijn verdwenen. Alweer een aderlating”, pikt Stephanie opnieuw.

Vijftien inbraken

“Het lijkt erop dat de inbrekers onze site kennen. Geld ligt hier overigens niet, maar onze lokalen moeten blijkbaar een enorme aantrekkingskracht hebben. De laatste jaren hebben we al vijftien inbraken geteld. Het mag echt wel stoppen. Daarnaast dringen onbekenden telkens opnieuw binnen op het domein door de omheining stuk te maken”, aldus Stephanie. Een korte tijd geleden namen indringers zelfs een hek mee.  

De site is eigendom van de stad Oostende en bestaat uit tal van bunkers en ondergrondse gangen uit de oorlog. De jeugdvereniging Marinekadetten in de Vuurtorenweg in de Oosteroever telt ongeveer veertig leden. 

Ook het hek is vernield.
BBO Ook het hek is vernield.
Basis Orka van de Marinekadetten
BBO Basis Orka van de Marinekadetten1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • FREDDY VANHOET

    Regel daar een gewapende permanentie om de site te beschermen. Maakt deel uit van het militaire leven