Inbreker opgepakt nadat buren zien dat garage open staat

Getty Images
In de Troonstraat in Mariakerke bij Oostende is dinsdagmorgen rond 9.30 uur een inbreker betrapt en opgepakt. Het gaat om een 37-jarige Oostendenaar.

De politie werd verwittigd door omwonenden, die zagen dat de garage van een woning op een kier stond. Nochtans waren de bewoners niet aanwezig. De politie kwam onmiddellijk ter plaatse met meerdere combi’s en stootte in de garage op de inbreker. Volgens commissaris Kris Allary van de politie van Oostende was de man in het bezit van inbrekersmateriaal en een gestolen fiets. Hij werd opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket, die nog moet beslissen over een voorleiding bij de onderzoeksrechter met het oog op een aanhouding.

Ook maandag werd een inbraak vastgesteld, in de Nieuwpoortsesteenweg. Volgens de commissaris werd de toegangsdeur van een pand ingetrapt en een klink afgebroken van een ruimte, om vervolgens een sleutelbos te stelen. Of dezelfde dader verantwoordelijk is, zal onderzoek moeten uitwijzen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.