IN BEELD: Ziekenhuis organiseert spannende oefening om kennis van personeel over patiëntveiligheid op te frissen

Er werd onder meer een brand gesimuleerd.
Benny Proot Er werd onder meer een brand gesimuleerd.
In het kader van dit kwaliteits- en patiëntveiligheidsbeleid neemt Az Damiaan elk jaar deel aan de ‘Week van de patiëntveiligheid’. Voor deze editie bouwde het ziekenhuis een leegstaande zorgafdeling om tot ‘Fort Ostenders’, waar de deelnemers de schat konden openen als ze alle facetten konden oplossen tijdens spannende uitdagingen.

“Laat je opsluiten in teams van 4 of 5 personen in ‘Fort Ostenders’! Dankzij je kennis van kwaliteit en patiëntveiligheid kan je ontsnappen uit dit spannend spel maar vergeet natuurlijk niet om ook je collega’s te bevrijden. Je krijgt slechts 30 minuten!”. Zo luidde de oproep voor het spectaculair event van Az Damiaan in het kader van de ‘Week van de patiëntveiligheid’. De personeelsleden moesten codes kraken en een rebus oplossen aan de hand van vragen waarbij ze een patiëntenkamer volledig moesten inspecteren. Intussen werden ze verrast met een noodoproep: in een kamer brak er brand uit. Na een blusinterventie en een spectaculaire evacuatie van de patiënt moest de reanimatie gestart worden. De beloning: naast een leuke uitdaging kregen de deelnemers bij het openen van de schat ook een nuttig gadget, een pocket mask waarmee veilig mond-op-mondbeademing kan uitgevoerd worden.

De patiënt moest geëvacueerd worden
Benny Proot De patiënt moest geëvacueerd worden
Na een blusinterventie en een spectaculaire evacuatie van de patiënt moest de reanimatie gestart worden.
Benny Proot Na een blusinterventie en een spectaculaire evacuatie van de patiënt moest de reanimatie gestart worden.
Benny Proot
Benny ProotReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.