IN BEELD. 200 medewerkers en studenten helpen 80 rusthuisbewoners verhuizen: “Toch een raar gevoel”

Voor 80 bewoners van woonzorgcentrum De Boarebreker was het een erg drukke dinsdag. Ze verhuisden met bussen naar de nieuwe vleugel van A. Lacourt. De hele operatie verliep vlot dankzij de medewerking van 110 studenten van het Vesaliusinistituut en heel wat personeelsleden van de woonzorgcentra en de technische dienst van de stad.

Elke verhuizing gaat gepaard met de nodige chaos. Dat was in de woonzorgcentra van de stad Oostende dinsdag niet anders. Al om zeven uur ’s morgens werden de eerste bewoners met de bus naar hun nieuwe thuis gebracht, waar ze  met een kop koffie verwelkomd werden in hun nieuwe leefruimte. Ondertussen werden zo snel mogelijk alle meubels en spullen van de bewoners door de technische dienst naar de nieuwe vleugel gebracht. 

 Zenuwachtig

Maandag werden al heel wat spullen verhuisd en sinds vorige week liepen al de voorbereidingen om bijvoorbeeld alle spullen te labelen. De hele logistieke operatie werd tot in de details voorbereid in de voorbije maanden. “De verhuis werd uitgeschreven in een draaiboek. De ploegen van beide woonzorgcentra hebben niets aan het toeval overgelaten. Een sleutelelement hierbij is de intensieve communicatie met de bewoners en de families zelf, want er zal voor hen heel wat veranderen. Niet alleen de verhuis brengt heel wat met zich mee, ook het voorbereiden van de bewoners en hun familie op de nieuwe omgeving is belangrijk”, licht schepen Natacha Waldmann (Groen) toe. Sommige bewoners waren wel wat zenuwachtig, maar volgens het personeel konden de meeste het wel snel gewoon worden.

Roland Tommelein gaat al eens op verkenning in zijn nieuwe thuis.
Benny Proot Roland Tommelein gaat al eens op verkenning in zijn nieuwe thuis.

Ook Roland Tommelein voelde zich al snel thuis. Hij mocht als een van de eersten op de bus om naar zijn nieuwe thuis in woonzorgcentrum A. Lacourt te trekken. “Ik ben al om 6 uur opgestaan”, vertelt de 86-jarige bewoner. “Om 8 uur mocht ik op de bus.” Het was met gemengde gevoelens. “Het voelt toch een beetje raar om je vertrouwde omgeving achter te laten, waar je alles gewoon bent.” In zijn nieuwe kamer moesten zijn meubels nog geplaatst worden, maar twee verpleegsters hielpen ondertussen al wat spullen op de juiste plaats zetten, terwijl Roland toekeek. “Ze is een goede verpleegster. Alles verloopt heel goed”, glimlacht hij. 

Benny Proot

Zijn nieuwe afdeling heeft hij nog niet bezocht. “Ik heb voorlopig enkel het toilet gezien”, lacht Roland. “Ik zal straks wel eens een toertje doen. Ik zal het hier wel snel gewoon worden.”

De nieuwe vleugel is nog niet in de details afgewerkt, maar dat wordt in de komende dagen in orde gebracht. De meeste bewoners komen uit de oude vleugel van De Boarebreker. Dit pand zal afgebroken worden en volledig vernieuwd. Er is hiervoor nog geen bouwvergunning, maar de bewoners moesten nu al verhuizen, omdat het oude gebouw binnenkort niet meer voldoet aan de infrastructuurnormen.

Benny Proot
Benny Proot
Benny Proot
Benny Proot
Benny Proot
Benny Proot
Benny Proot
Benny ProotReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.