Illegalen betrapt met gestolen kledij, eentje dreigt eigen keel over te snijden met glasscherf

Ronny De Coster
Twee Algerijnen zonder papieren hebben zaterdagnacht heel wat heibel gemaakt aan het politiekantoor van Oostende. Een van hen dreigde een glazen fles kapot te slaan om zijn keel over te snijden. Eerder werden ze opgepakt en bleek dat ze kledij hadden gestolen. 

Een patrouille controleerde het duo rond 00.45 uur in de Leopold III-laan op vermoeden van illegaliteit. Dat bleek te kloppen, want ze hadden niet de nodige verblijfsdocumenten bij zich. “Beiden droegen ook jassen die duidelijk nieuw waren. Na bevraging van de winkel in kwestie bleek dat de kleding was gestolen. De jassen werden in beslag genomen en het duo kreeg andere kledij aangeboden. Na raadpleging van de dienst Vreemdelingenzaken mochten beiden beschikken, waarbij een van hen het bevel kreeg het land onmiddellijk te verlaten”, zegt commissaris Kris Allary van de lokale politie Oostende. “De betrokkenen waren ontevreden over de inbeslagname van de jassen en maakten amok voor het politiekantoor. Een van hen nam een fles uit de vuilnisbak en wou die stuk slaan. Hij dreigde ermee zijn keel over te snijden. Ze vielen ook voorbijgangers lastig. Om de openbare orde te herstellen, drong een nieuwe bestuurlijke opsluiting zich op. De dienst Vreemdelingenzaken werd opnieuw verwittigd. Voorlopig is nog geen nieuwe beslissing gevallen over het lot van de twee”, besluit de commissaris.  
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Larue

    Je kan dus stelen en weggestuurd worden. Ik begrijp niet waarom de belastingdienst ook niet zo tolerant is met ons als we niet betalen.