HITTEGOLF. Stad lanceert opnieuw hitteplan voor kwetsbare inwoners

-
AFP -
De stad heeft, met de hete zomerdagen van dit moment, opnieuw haar hitteplan geactiveerd. Vooral kinderen en ouderen krijgen daarbij extra aandacht. 

Concreet is er in woonzorgcentra Lacourt en Boarebreker een ruimte ter beschikking van minder dan 27 graden, zoals wettelijk voorzien. Ook zal er permanent water ter beschikking zijn voor de bewoners. Sedert 2009 is er binnen de thuiszorg van het Sociaal Huis Oostende eveneens een specifieke waakzaamheid bij ernstige hittegolf, zoals een boodschappendienst. “Ouderen zijn een erg kwetsbare groep tijdens warme dagen. Ze voelen minder snel dat ze dorst hebben en kleden zich vaak te warm. Zorg je voor een oudere? Laat dan de behandelende huisarts regelmatig langskomen voor een controle. Roep onmiddellijk hulp in wanneer een oudere zich niet goed voelt. Ga op warme dagen extra langs of bel regelmatig. Neem wat groenten en fruit mee zodat de oudere lichte maaltijden kan eten.” Ook baby’s en jonge kinderen hebben op warme dagen behoefte aan extra zorg. “Laat een kind nooit achter in een wagen”, is zowat de belangrijkste tip van het stadsbestuur. Hetzelfde geldt voor dieren. “Rook niet en maak geen vuur in onze parken en natuurgebieden. Door de droogte is het risico op brand te groot. In de provinciale domeinen en bossen geldt er een rook- en vuurverbod”, besluit de stad. Het volledige hitteplan kan je raadplegen op www.oostende.be/hitteplan. 

-
AP -Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.