Hier kan je ontsnappen aan de hitte

Normaal gezien kan je aan de kust nog wat genieten van een koele zeebries op een warme zomerdag, maar ook hier wordt het de komende dagen bakken en braden. De zee is bij uitstek de favoriete plaats om naartoe te hollen, maar voor wie liever niet met de voeten in het zand zit zochten we nog enkele alternatieven uit waar je lekker kan verkoelen.

1. Plopsaqua in De Panne

Foto Benny Proot

Plopsaqua ziet bij deze temperaturen dat hun bezoekersaantal stijgt naar de late middag toe. Heel wat mensen komen hier de warmte afspoelen en vrijdagavond kunnen ze dat zelfs tot 00.30 uur doen tijdens het nachtzwemmen. Vanaf 20 uur genieten bezoekers van het kindertarief en kunnen ze komen zwemmen aan 10,99 euro. “Vorige zomer hebben we tijdens de hittegolf  het concept ‘nachtzwemmen’ voor het eerst georganiseerd en werd het enorm positief onthaald, mensen waren enorm dankbaar dat ze ergens verfrissing konden zoeken”, vertelt Chelsea Vanhullebusch van Plopsaland. Woensdag 24/07 is er ook een nocturne in Plopsaland De Panne waarbij het park tot 22.30 uur geopend blijft. “Waterattracties, waaronder de nieuwe Dino Splash en alle andere attracties blijven doorlopend geopend tot sluitingstijd zodat bezoekers voldoende afkoeling kunnen zoeken. We merken dat heel wat bezoekers hier naartoe gaan op zo'n warme dagen. Daarnaast kunnen bezoekers, speciaal voor de hittegolf, in de webshops van Plopsaland hun tickets  aankopen met 10 euro korting. Ze krijgen ook een gratis verfrissend softijsje aangeboden.”

2. Cinema Rio in De Haan

De Haan cinema Rio uitbater Ronny Maheur
Benny Proot De Haan cinema Rio uitbater Ronny Maheur

Een cinemazaal is over het algemeen niet de meest populaire plaats tijdens de zomermaanden, maar wie graag in een koele ruimte wil chillen kan in Cinema Rio in De Haan ondertussen ook nog eens een film meepikken. In deze charmante authentieke cinema in De Haan is er elke dag een ander programma opgesteld met populaire films. De dokter zegt dat je genoeg moet drinken en daarvoor kan je terecht in de gezellige bar van de cinemazaal. Plof je neer in de zachte zetels en twee uur later sta je helemaal afgekoeld terug buiten.

3. Kursaal Oostende

Expo Kampioenen aan zee in Kursaal Oostende
LBB Expo Kampioenen aan zee in Kursaal Oostende

In het Kursaal Oostende loopt momenteel de expo FC De Kampioenen in 3D aan zee. In verschillende zalen van het gebouw kan je poseren in stripdecors, leer je meer over de acteurs van de populaire tv-reeks of je kan een strip lezen. In het Kursaal merken ze dat de koele oase aantrekt. “Als het echt warm wordt buiten zie je dat de mensen van op de zeedijk van Oostende binnenlopen om verkoeling te zoeken en hier even rond te wandelen in de expo”, vertelt Jonas Schoonbaert van Kursaal Oostende. Daarnaast is het auditorium een geliefde plaats tijdens een hittegolf. “Er is een ingenieus systeem die airco de zaal instuwt via een ondergronds buizensysteem. Door dit systeem gaat het weliswaar om een constante temperatuur en hebben mensen last van de airco." Wie dit weekend nog te warm heeft kan hier zondagavond terecht voor het optreden van Gloria Gaynor.

4. Escape rooms

Chris Van Rosmalen en Tony Pylyser in de escape room Aqua Vita in Diksmuide.
Steen Chris Van Rosmalen en Tony Pylyser in de escape room Aqua Vita in Diksmuide.

Wie ontsnappen liever letterlijk neemt kan altijd terecht in een escape room. Er zijn er heel wat in onze regio. Bij Aqua Vita in Diksmuide kan je elke dag terecht van 17.30 uur en in het weekend van 10 tot 21.30 uur. “De ruimte wordt inderdaad lekker koel gehouden, dus mensen zijn zeker welkom. We hadden aanvankelijk gedacht dat we tijdens de zomermaanden minder bezoekers zouden hebben, maar niets is minder waar. We kunnen er toch een stevige julimaand van maken met heel wat boekingen. Mensen lopen niet alleen maar naar de zee. We voorzien in deze warme dagen alvast een goed gevulde koelkast met frisdrank en andere dranken zodat bezoekers genoeg kunnen drinken", vertelt Tony Pylyser.

5. Fort Napoleon

In de gangen van het Fort Napoleon is het lekker koel en je kan de expo rond Kapitein winokio bezoeken
Toerisme Oostende In de gangen van het Fort Napoleon is het lekker koel en je kan de expo rond Kapitein winokio bezoeken

Waar kan je beter de warmte ontvluchten dan in een fort? Het is niet enkel ontworpen om de vijand buiten te houden, maar ook de warmte dringt niet door in de koele gangen van dit bouwwerk. De ideale plaats dus eens langs te gaan. Momenteel loopt er een expo rond 15 jaar Kapitein Winokio. Er is een retrospectieve rond het verhaal achter Kapitein Winokio met unieke facts & figures, archiefmateriaal en spannende weetjes over de avonturen van de kapitein. Muziek kan natuurlijk niet ontbreken. Beneden in het Fort kunnen de kinderen zelf muziek maken. Naast de expo is er tijdens de zomermaanden ook een pop-up bar & bistro geopend in het Fort.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.